Nyheter

2014-02-18

Kom och se Torbjörn Arvidsons härliga bilder från fågelåret 2013

Torbjörn Arvidson visar fågelbilder i Vasakyrkan på torsdag.

På torsdag, 20 februari, kommer duktige naturfotografen Torbjörn Arvidson och visar bilder från fågelåret 2013.

-  Året hade många höjdpunkter, inte minst här i Närke med citronärla, vitvingad tärna och aftonfalk, och det har jag fått riktigt skapliga bilder på, berättar Torbjörn Arvidson.

Klockan 19 börjar mötet i Vasakyrkan, det inleds med ett kort årsmöte innan Torbjörn Arvidson visar sina fina bilder. Fri entré, alla är välkomna.

 

Närkes Ornitologiska Förening genomför sitt årsmöte på torsdag den 20 februari i Vasakyrkan, och det har nästan blivit en tradition att naturfotografen Torbjörn Arvidson från Örebro kommer och visar bilder i samband med mötet.

I år är temat Fågelåret 2013, och Torbjörn kommer att följa året kronologiskt. Det börjar med vintern och en riktigt praktsensation. En svarthuvad trut landade i Oset i början av januari.

- Det blev en riktigt folkvandring, kul, men truten höll sig på avstånd, berättar Torbjörn.

Själv ser han flera höjdpunkter i Kvismaren under förra året. Det är citronärla, vitvingad trut och aftonfalk som han alla lyckades fånga i kameran.

-  Och så fick jag flera kanonbilder på den vitnäbbade islommen i Hjälmaren i somras, och de bilderna ska jag självklart visa, säger han.

Under hösten åkte Torbjörn till Norge och Dovrefjäll för att möta myskoxar och fjällrävar. Det blir häftiga bilder, lovar han.

- Man kan väl säga att det är en salig blandning, förklarar Torbjörn Arvidson.

Årsmötet för Närkes Ornitologiska Förening inleder mötet och det brukar vara väl förberett och därför klaras av ganska raskt. Under mötet ska Årets gulsparv-pris ska delas ut för första gången. Det är ett nyinstiftat pris till någon som gjort viktiga insatser för fågelintresset eller fågelskyddet. Vem som får priset får du se på mötet.

Det är fri entré och alla är hjärtligt välkomna. Mötet börjar klockan 19 i Vasakyrkan och håller på i två timmar, inklusive en fikapaus.