Nyheter

2014-11-24

Lars Johansson ger tips om hur man kan mata fåglar vid fågelborden

Lars Johansson pratar om fåglarna vid fågelbordet på Granngården i Örebro på onsdag kväll.

Onsdagen den 26 november finns det alla möjligheter att prata fåglar och fågelmatning.

Då bjuder nämligen Granngården i Örebro in till en vildfågelkväll.

Lars Johansson från Närkes Ornitologiska Förening finns på plats för att svara på frågor och dela med sig av sina kunskaper.

 

Så här års är det många som har en liten fågelmatning i trädgården eller på balkongen. Eller så kanske man har arrangerat en matstation på lämpligt ställe i naturen.

Det är trevligt att komma fåglarna nära och se hur de beter sig vid fågelborden. Det piggar upp nu när många fåglar har gett sig av söderut.

På onsdag kväll, den 26 november, mellan klockan 18-21, bjuder Granngården i Örebro in till en kväll som handlar om vildfåglar. På plats finns Lars Johansson från Närkes Ornitologiska Förening för att prata om olika sätt att mata fåglar och lite tips om vad man kan tänka på. Han finns också på plats för att svara på frågor om fåglar och fågelmatning.

- En sak som många inte tänker på är att man också ser till att sparvhökar och ugglor får mat under vinter, och det är ju trevligt på sitt sätt, berättar Lars Johansson.

Om man inte har möjlighet till någon egen matning kan man ju alltid besöka någon av kommunens många matningar. Här är en lista på var offentliga matningar fanns i Örebro under förra vintern:

Väster, Örebro

Hängbron, Hagaparken, Karl Johans park, Karlaparken, Tegnerlunden, Hjärstaparken, Markbacken, Stjärnhusen Ö. Vintergatan.

Öster, Örebro

Slottsparken, Stadsparken (Fridensberg), Wadköping (vid tennisbanan), Slussen, Almby kyrka (Organistvägen), Sidvallslunden.

Söder, Örebro

Sveaparken (vid Åkullen), Södermalmsallén.

Norr, Örebro

Svampens parkering 

Oset/Rynningeviken

Rosenbergsstugan, Gamla tippen, Caféhörnan, Venastugan

Kvismaren

Öby kulle

Tysslingen

Rånnesta