Nyheter

2014-12-30

På gång – Fåglar i Närke nr 4 2014

Tofsmesar, akvarell av Staffan Ullström


I dagarna får du årets sista, FiN nr 4-2014 med posten. Och innehållet är som vanligt nyheter, blandat med reportage, reseberättelser och kommande evenemang. 


Ur innehållet: Ordförande har ordet med Hans Waern. Hans inleder med ”Då har stunden kommit för mig att i min egenskap av ordförande för NOF för sista gången skriva några rader till nästkommande nummer av Fåglar i Närke. Efter 25 år i Närkes Ornitologiska Förenings styrelse, varav 24 år som kassör, 4,5 år som ordförande och dessutom 30 år som medlemsregisteransvarig”


Kallelse till årsmötet den 19 februari 2015 är viktigt. Då har du chansen att rösta på vem du vill ha med i styrelsen för kommande år. 

Det gäller även att rösta på årets gulsparv. Än är det inte försent att lägga din rösta på vem du vill ska ha utmärkelsen! Ta kontakt med någon i styrelsen och presentera din kandidat!


Efter årsmötet visar Torbjörn Arvidson bilder från året som gått, numera en klassiker! 


En fantastisk resa till Runde, Norges mest tillgängliga fågelberg planeras vecka 26. Det gäller att anmäla sig snabbt, för det är först till kvarn som gäller!

 

Vill du läsa mera om Runderesan: Klicka här

Och se bilder från Runde: Klicka här


Och sedan är det en studiecirkel, i samarbete med Studiefrämjandet, för nybörjare planerat 2015 och en nyhet för året är tre stycken minicirklar som leds av Per Karlsson Linderum.


Anastasia Valenta ger råd om ur man gör egen fågelmat och bästa sättet att hänga upp den på.


Höstens resor 2014 presenteras av deltagarna och det är mycket spännande läsning. Även reportage från några av exkursionerna finns med.


Ett reportage om ”Återskapade fågelöar vid norra Hjälmarstranden” av Ulf Eriksson, mycket intressant om utvecklingen av fisktärnor på Lungersbådan och Bysanhällen.


Atlasinventeringen går nu mot sitt slut. Ronnie Lindqvist skriver ”Resultatet av NOF:s Atlasinventering är ganska bra, men i behov av en hel del kompletteringar. 2015 blir ett år då vi gör riktade insatser för att få en klarare bild av vissa dåligt inventerade artgrupper. Dessutom finns det 14 obokade atlasrutor kvar av de drygt 200 och de är i stort behov av inventeringsbesök.”


Alla som är intresserade av atlasinventeringen är välkomna lördag 31 januari på en atlasinventerings-träff. Se mera under Programsidan.


Presentationen ovan är bara ett urval, det finns mycket mera, vackra bilder och spännande artiklar att läsa i tidningen. 


Tidningens redaktion behöver förstärkas så känner du för att arbeta med FiN och ett trevligt gäng så är du välkommen att ringa till Åke Lorin på 019-24 49 42.