Nyheter

2014-09-22

Per Karlsson Linderum behåller ledningen i ekoskådningstävlingen i Närke

Per Karlsson Linderum fortsätter att slita på med sin cykel och det ger resultat i form av många kryss i ekoskådningstävlingen i Närke. Per leder men säger själv att det blir att få några nya kryss under resten av året.

Ekoskådningstävlingen i Närke, där det gäller att skåda och kryssa på ett miljövänligt sätt, har kommit in mot höstspurten. Den fjärde omgången, med resultat fram till 31 augusti, visar att Per Karlsson Linderum fortfarande leder tävlingen. Han har kryssat in 207 arter.


Det är andra året som det pågår en ekoskådningstävling i Närke. Det handlar om att kombinera fågelskådning och förflyttning på att miljövänligt sätt. Man får gå, cykla eller åka kollektivt; dessutom är det tillåtet att kryssa de fåglar med ser på de exkursioner som Närkes Ornitologiska Förening arrangerar.

Som ni ser av sammanstälningen nedan leder Per Karlsson LInderum men Bengt Jalsborn är inte långt efter. Vill du läsa om Per Karlssons ekoskådning under de här året har han en egen blogg.

Ronnie Lindqvist, Britt-Louise Korslid och Gun Isacson ligger alla nästan lika och frågan är hur det går nu när vi närmar oss årsslutet.

Ställningen är:
1. Per Karlsson Linderum  207
2. Bengt Jalsborn   187
3. Kent Halttunen    160
4. Ronnie Lindqvist    144
5. Britt-Louise Korslid    143
6. Gun Isacson    136
7. Tord Larsson       112
8. Rune Eriksson     87
9. Tage Carlsson    76

Vill du se vad varje skådare har sett under ekoskådningen, klicka här