Nyheter

2014-05-27

Så blev kortet på en sothöna i Oset till en akvarell i Wadköping

Här kommer ytterligare en i raden av bilder från fågelskådare i Närke. Den här gången är det Jan Korslid som visar hur en ganska vanlig bild på en sothöna förvandlas till en akvarell.

- Det är svårt och en stor utmaning att måla fåglar, berättar Jan Korslid.

 

Så här berättar Jan Korslid om sitt skapande både med kameran och med penslarna: 

Den här bilden är kanske inget märkvärdigt i sig men den kanske ändå illustrerar hur jag jobbar med mitt skapande med penslarna. Bilden en halvbra bild på en sothöna som jag använt som underlag till min akvarell och den är tagen i Oset. 
Jag rör mig ofta ute i skog och mark och ibland har jag kameran hängande runt halsen. Ända sedan jag var liten har jag hållit på: först med att teckna, sedan målade jag i olja och nu har jag övergått till att måla akvarell. Det är spännande och man lär sig något nytt hela tiden. Jag tycker det en stor utmaning att måla fåglar, det är svårt.
 
Inspirationen till tavlorna kommer från naturen, det blir olika motiv. Ibland försöker jag måla direkt på plats, andra gånger har man en bild i huvudet och ibland tar jag kameran till hjälp. Jag vill att det ska vara egna motiv – det är inte lika spännande att måla av andras bilder eller fotografier.

 

Vill du veta mer om Jan Korslid och de andra som visat sin speciella bilder: klicka här 

Jan Korslid