Nyheter

2014-05-22

Sista chansen att hänga med på vårens avslutande exkursioner

Nu har du sista chansen i vår att hänga med kunnige guiden lars Johansson på en härlig fågelpromenad i Oset.

Nu har vårens alla fåglar kommit och det är en intensiv period för oss som gillar fåelskådning.

Närkes Ornitologiska Förening går också in på sin slutspurt och erbjuder ett antal spännande exkursioner innan det blir ett kort sommaruppehåll.

 

I Oset har duktige guiden Lars Johansson kör hårt hela maj med guidningar varje onsdag och söndag. Nu har du sista chansen att hänga med på de guidningarna. På söndag den 25 maj och onsdag den 28 maj kan du hänga med på en härlig promenad runt i naturnära Oset. Samling klockan 7 vid parkeringen intill reningsverket.

Men redan på lördag den 24 maj kan du åka med till Kilsbergen och Vargkitteln i närheten av Trolldalen. Smaka bara på de orden och då förstår att det blir magiskt. På lördag är den en kvällsexkursion, samling klockan 17 vid Statoil, Västhaga. Ta med fika och något att grilla.

Lördagen den 31 maj blir det en nattågellyssning. Vi utgår från Statoil, Västhaga klockan 18. Fåglarna får styra lite vart det bär hän med det är en annorlunda exkursion där man får använda alla sinnen. 

För er som gillar att vara med och inventera eller bara är nyfikna att se hur det går till. Det blir en nattfågelinventering torsdagen den 29 maj och ett Atlasinvenretingsrace den 6 juni. Det är också en annorlunda form av fågelskådning.

Vill du veta mer om vårens avslutande exkursioner, klicka här 

 

Upplev vårens alla fåglar i Oset. Bara två möjligheter att bli gratis guidad i Oset i vår.