Nyheter

2015-05-22

Än har du chansen att se Oset från sin bästa sida - morgonsidan!

Osetvandring med Lars Johansson. Bild: Kent Halttunen

Vårens majvandringar i Oset närmar sig slutet!

 

Än har du chansen att se Oset från sin bästa sida – morgonsidan med fågelguiden Lars Johansson. Det är tre tillfällen kvar, söndag den 24, onsdag 27 och den sista maj, söndag 31.

 

Kom med och upptäck Osets fantastiska fågelliv klockan 07.00. Exkursionen startar från parkering vid Cementrännan och går över gamla tippen, efter Svartån och genom maderna efter Hjälmarens kant med rast vid Erik Rosenbergsstugan. Följer sedan efter Ormestaängarna och Almbyängen med stopp vid Gubbhyllan och Ungdomshyllan och tillbaka över tippen. Eller så går turen tvärtom.

 

­Jag kan garantera att vi hör näktergalen spela redan vid parkeringen säger Lars som var mycket nöjd med onsdagens exkursion. – Det var bra väder och 19 morgonpigga fågelintresserade som lyckades få se FEM fiskgjusar segla på himlen.

 

Det har varit väldigt varierande med deltagare med en deltagare när regnet stod som spön i backen upp till som mest tjugosex stycken när det var sol i nacken berättar Lars vidare. Och det har varit ovanligt mycket brushanespel hela maj glädjande nog och nu har rosenfinken anlänt med sitt speciella ”please to meet you”, tre stycken sjunger som bäst från tippen nu.  – Vi har även lyckats pricka in alla våra simänder vid en söndagsguidning med bland annat; gräsand, snatterand, årta, kricka, skedand och bläsand fortsätter Lars.

 

Nu återstår det tre majguidningar, på söndag guidar Lars Johansson och på onsdag den 27:e är det Gunnar Bergeå som står för guidningen och så den sista maj är det Lars Johansson som guidar sin sista morgonguidning i Oset för i år enligt programmet.

 

Alla är mycket välkomna ut i Oset med Lars och Gunnar!

 

Sedan återstår två exkursioner på vårens program. Det är Nattfågellyssning i Örebrotrakterna den 30 maj och Atlasracet den 6 juni. Och förståss resan till Runde i Norge den 26 juni.

Se mera av våra aktiviteter…

 

 

Marianne

Fågelguiden Lars Johansson. Bild: Kent Halttunen