Nyheter

2015-06-02

Delar av höstens program är nu klart!

Åslaholmen 2015. Bild Marianne Johansson

Mycket trevligt att kunna presentera delar av höstens program redan nu under fliken Aktiviteter. Programmakarna har gjort ett mycket omfattande arbete med både nya och återkommande programpunkter.  Resterande exkursioner och resor presenteras kontinuerligt där.

 

Läs mer här under Aktiviter…

 

Programmet börjar den 23 augusti med en repris av succén från i fjol ”I Erik Rosenbergs spår” med Lars Johansson som ledare. Vandringen sker på vallen mot Sörön, passerar östra pumpen och vänder på Åslaholmen. Och det är Stora matsäcken som gäller. Om turen är med så är det ringmärkning på vallen som extrabonus.

 

Under september är det vadarspaning i Oset och på Boglundsängen. Och Rävahänget, en aktivitet för hela familjen, som nu är tradition i Rävgången, Rynningeviken med fågelspaning, demonstration av ringmärkning och korvgrillning mm. En nyhet är Föreningarnas dag i Stadsparken där NOF deltar för första gången Tranorna flyttar och en exkursion till bästa transkådningsplatsen blir det till sena skymningen.

Ett spännande inomhusmöte med Ronnie Lindqvist om Runde och Per Karlsson Linderum om Indien i Vasakyrkan tredje torsdagen i månaden.

 

EuroBird Watch inleder oktober med invigning av nya Skagershultamossens utsiktstorn. I två dagar skådar hela Europa fåglar med Per Karlsson Linderum som samordnar aktiviteten för NOF. Exkursion tillsammans med ÖNF till Yxnäset blir det i också i oktober.

 

Bland nyheterna finns så sent på året som i november två stycken exkursioner – ”Tjäder och strömstareskådning” med Per Karlsson Lindrum den 15:e och ”Odlingslandskapets fåglar” med Lars Johansson den 22:a. Ni vet - Det finns inget dåligt väder, bara rätt kläder! Och Ingemar Lind följer traditionen till novembers inomhusmöte.

 

Har du några förslag till exkursioner och aktiviteter får du gärna höra av dig till programansvariga; Lars Johansson 070-5589 99 06 och Per Karlsson Lindrum 072-513 60 29.

 

Om du har förslag till föredragshållare till våra inomhusmöten så är det Håkan Carlestam 070-531 14 21 som du kan höra av dig till.

 

/Marianne 

 

Oset 2015. Bild Marianne Johansson