Nyheter

2015-01-27

Du missar väl inte Atlasinventeringsmötet på lördag?

Från förra årets Atlasinventeringsträff. Ronnie Lindqvist diskuterar med Björn Nordzell och Michael Andersson.
I år ska den Atlasinventering som pågått i Närke sedan år 2006 avslutas. Inventeringen har kommit en bra bit på väg men det behövs en del punktinsatser i år för att komma i mål med uppgiften.
Därför är alla välkomna till en Atlasinventeringsträff på lördag. I år kan man göra en punktinsats och på så sätt bidra till ett gott resultat.
 
Ronnie Lindqvist från Atlasgruppen berättar att läget är hyggligt inför detta sista år. Men det finns fortfarande några rutor som är dåligt inventerade och det finns framför allt några grupper av fåglar, bland annat ugglor och skogshöns, där resultatet hittills inte är riktigt bra.
- Vi välkomnar alla som vill göra en punktinsats i år, förklarar Ronnie Lindqvist.
 
För att gå igenom det aktuella läget i Atlasinventeringen blir det en träff nu på lördag på Länsstyrelsen. Under träffen kommer det presenteras en del trender som resan nu går att se. Dessutom blir det information om de punktinsatser som ska genomföras i år.
- En nyhet blir att vi kör en ugglerace i år, och så kör vi ett Atlasrace den 6 juni, säger Ronnie Lindqvist.
Läs mer om vårens aktiviteter här. 
 
Atlasinventeringsträffen äger rum på Länsstyrelsen, Stortorget, Örebro, nu på lördag den 31 januari mellan klockan 10 och 14. Atlasgruppen bjuder på kaffe och en väl tilltagen macka. Anmälan till Ronnie Lindqvist, 070-2621417 eller lindqvist_ronnie@hotmail.com eller till Michael Andersson, 0730-533675 eller primus@telia.com
Alla är hjärtligt välkomna! 
 
Ps. Hindersmässan i Örebro pågår, det kommer att vara många parkerade bilar i stan.