Nyheter

2015-12-24

God jul alla skådare!

Staffan Ullström, den duktiga konstnären som hjälper oss med omslagen på Fåglar i Närke bidrar med denna julhälsning. God Jul alla!

Det blir ingen vit jul igen, och vi här i Mellansverige börjar bli ganska vana med det.
Är det bra fågelmässigt? Tja, kanske - det blir en del fler fågelarter som vågar stanna kvar och det håller humöret uppe för oss som längtar till våren.
Ett första svar får vi redan på Artracet den 2 januari. Blir det fler arter observerades under denna januaridag?

 

Vi som skriver och publicerar här på hemsidan får passa på att tacka alla som på olika sätt bidragit till att vi har en vital och levande hemsida. Det handlar om bidrag i form av bilder, texter, videosnuttar, idéer och glada tillrop. Tack alla för det och fortsätt gärna så. Vi har en ambition att det ska hända något nytt varje vecka. Faktum är att vi publicerat 145 nyheter under detta år: det är tre nyheter per vecka - och det är tack vare era bidrag.

 

Vi vill också tacka alla för att ni letar er in på hemsidan och läser nyheter eller annan viktig information. På hemsidan har vi varje månad över 3.500 besök och totalt i år har vi haft cirka 45.000 besök. Ganska bra tycker vi som har en förening på strax över 500 medlemmar.


Hemsidan ska kanske i första hand vara funktionell: det ska vara lätt att hitta information om föreningens alla olika verksamheter: resor, exkursioner, studiecirklar, möten med mera. Men det handlar också om att informera om allt annat som händer i vårt landskap med omnejd som har bäring på fåglar och natur. 

Hemsidan är en av föreningens plattformar att sprida information och kunskap. Vi har också föreningens tidskrift Fåglar i Närke som kommer till medlemmarnas brevlådor fyra gånger per år. Och så har vi en Facebooksida som ett komplement.


God Jul och Gott Nytt År!