Nyheter

2015-01-17

Hjälp till att räkna alla fåglar vid fågelborden

Kampanjen Vinterfåglar inpå Knuten pågår 23-26 januari. Då räknar hela Sverige småfåglar vid fågelborden. Hjälp till du också. Foto:Kent Halttunen

Den 23-26 januari är det dags för den nationella kampanjen Vinterfåglar inpå Knuten.

Närkes Ornitologiska Förening finns både under lördag och söndag vid Rosenbergsstugan i Oset och räknar småfåglar. Mellan klockan 8 och 12 finns vi på plats för att räkna småfåglar.

 

Till kommande helg är det året dags för den nationella kampanjen Vinterfåglar inpå Knuten. Det är Sveriges Ornitologiska Förening som arrangerat en räkning av fåglarna vid fågelborden. Läs mer om kampanjen här.

 

Närkes Ornitologiska Förening bidrar också till kampanjen. Under onsdag, torsdag och fredag, mellan klockan 12 och 14, finns vi på plats på Granngården i Örebro för att prata om småfåglarna vid fågelborden.

 

Under lördag och söndag finns vi på plats vid Rosenbergsstugan i Oset för att räkna småfåglar. Mellan klockan 8 och 12 är vi där. Vill du hjälpa till eller se hur det går till när man räknar fåglarna är det bara att besöka Rosebergsstugan i Oset. Hjärtligt välkommen!

Närkes Ornitologiska Förening finns på plats på Granngården i Örebro för att prata om kampanjen Vinterfåglar inpå Knuten. Onsdag, torsdag och fredag mellan klockan 12 och 14. Foto: Rolf Hagström