Nyheter

2015-09-30

I Närke och resten av Europa skådar vi fåglar i helgen

Hela Europa skådar fåglar denna helg. I Närke finns guider på tre olika platser: Kvismaren, Oset och Skagershultamossen.

Denna helg, 3-4 oktober, skådas det fågel över nästan hela Europa, och i alla deltagande länder bjuds även allmänheten in. Evenemanget kallas Euro Birdwatch och fokuserar både på det roliga i att se på fåglar och att flyttfåglar är en gemensam angelägenhet mellan länderna. Under lördagen 3 oktober bjuds allmänheten i Närke in för att ta del av vårt landskaps rika fågelliv. Guider finns på plats på tre olika platser.

 

På följande platser finns vi:

Kvismaren

Guider från Närkes Ornitologiska Förening och Naturskolan Kvarntorp visar de rastande och flyttande fåglarna i Kvismaredalen. Information, tävlingar och frågesport.

Guider: Bengt Jalsborn och Per Karlsson Linderum.

Tid: 9-12 och 16-19.

Plats: Plattformen och vindskyddet vid Hammarkullen intill Hammarmaden.

 

Skagershultamossen

Invigning av utsiktstornet Skagerhultamossen. Utsiktstornet invigs den 3 oktober. Nu startar också Euro Birdwatch 2015 så det kommer att finnas möjlighet att skåda fågel från tornet. Ett arrangemang av Länsstyrelsen, Hopajola och Närkes Ornitologiska Förening.

Guider: Ulf Jorner och Kent Halttunen från Närkes Ornitologiska Förening.

Tid: 9-12.

Plats: Det nya utsiktstornet vid Skagerhultamossen.

 

Oset

De rastande och flyttande fåglarna i Oset kan följas tillsammans med guider från Närkes Ornitologiska Förening. Välkommen till Oset!

Guider: Tjejgruppen från Närkes Ornitologiska Förening.

Tid: 9-12.

Plats: Erik Rosenbergsstugan i Oset.

 

Alla är hjärtligt välkomna att hjälpa till att räkna och skåda fåglar.