Nyheter

2015-11-09

Möt författaren som skrivit ömsinta fågelporträtt

Tomas Bannerhed kommer till stadsbiblioteket den 17 november. Klockan 18.30 börjar författarmötet och det är fri entré.

Tisdagen den 17 november kommer författarens Tomas Bannerhed till Örebro för att prata om sin nya bok "I starens tid". Författarmötet sker på Stadsbiblioteket klockan 18.30 och det är fri entré. 

Tomas Bannerhed har gjort boken tillsammans med fotografen Brutus Östlind, och den innehåller ett antal ömsinta fågelporträtt.

 

Tomas Bannerhed debuterade 2011 med romanen Korparna som gav honom Augustpriset samma år. Där skildrar han en ung pojke som för att undkomma slitet på släktens bondgård tar sin tillflykt till fåglarna och deras värld. För att kunna skildra pojkens besatthet av fåglar blev Tomas Bannerhed själv ornitolog.

Se inslaget när Tomas Bannerhed går på en fågelpromenad. 

Nu i höst har det utkommit med en ny bok - I starens tid - som är ett resultatet av ett unikt samarbete mellan författaren och hobbyornitologen Tomas Bannerhed och Brutus Östling, Sverige kanske främste fågelfotograf. Det de har gemensamt är att de, var och en på sitt sätt, är genuina berättare. Brutus fångar inte bara fåglarna med sin kamera, hans bilder visar på ett märkvärdigt och mycket personligt sätt hur fåglarna gör. Tomas Bannerhed kryssar inte bara för de arter han får syn på och beskriver deras fjäderdräkter och läten, han vet något om fåglarnas plats i våra liv. För första gången förs dessa både fågelmänniskors arbeten samman i en gemansam volym. 

Hör inslaget när Tomas Bannerhed möter sångsvanarna i Tysslingen. 

Tisdagen den 17 november kommer Tomas Bannerhed till Stadsbiblioteket i Örebro för att prata om sin nya bok. Det är fri entré till författarmötet som börjar klockan 18.30. Antalet platser är begränsat.

 

Ps. om du inte har möjlighet att se Tomas Bannerhed på tisdag den 17 november finns det en ny möjlighet i Lindesberg den 25 november.