Nyheter

2015-09-20

Närkes Ornitologiska Förening visade upp sig på föreningsmässan

Under söndagen visade Närkes Ornitologiska Förening (NOF) upp sig under den stora föreningsmässan i Stadsparken i Örebro. Anita Ahlberg från NOF pratar med en av den många intresserade besökarna. Foto: Ronnie Lindqvist

Under söndagen genomfördes den stora föreningsmässan i Stadsparken i Örebro.

Över 100 föreningar fanns på plats för att visa upp sin verksamhet, en av dessa var Närkes Ornitologiska Förening.

- Det var många människor som stannade till hos oss, berättar Ronnie Lindqvist från Närkes Ornitologiska Förening.

 

Klockan 11 slogs portarna upp i Stadsparken i Örebro till den mässa som Örebro föreningsråd arrangerade. Över 100 föreningar fanns på plats under fem timmar för att visa upp sina verksamheter.

- Vi hade en monter med informationsmaterial, holkar och mycket annat. Och så hade vi ställt upp ett antal kikare som intresserade fick titta i, berättar Ronnie Lindqvist.

Dessutom hade föreningen ställt upp ett antal fåglar gjorda av trä och de som ville fick gissa vilken slags fågel det var.

- Det var väldigt uppskattat, säger Ronnie.

Föreningarna i Stadsparken hade tur med vädret. Närkes Ornitologiska Förening hade också tur med med att hamna under ett träd där en ringduva hade ungar som matades, ett alldeles utmärkt objekt att titta på i de uppställda kikarna.

Närkes Ornitologiska Förening hade placerats tillsammans med Örebro botaniska sällskap, Naturskyddsföreningen och Hopajola.

- Det var på det hela taget lyckat och vi hade många intresserade besökare, förklarar Ronnie Lindqvist.