Nyheter

2015-11-16

Naturfilmaren Ingemar Lind tar oss med i vildmarksskogen

Ingemar Lind visar sin film om vildmarksskogen på Vasakyrkan i Örebro på torsdag klockan 19. Alla är hjärtligt välkomna.

Mina drömmar skog. Så heter den andra delen av den kände naturfilmarens Ingemar Linds triologi om den nordiska vildmarken.

Ingemar Lind visar sin film på Vasakyrkan i Örebro på torsdag klockan 19.

Alla är hjärtligt välkomna, 30 kronor i entré denna gång.

 

Naturfilmaren Ingemar Lind är ett välkänt ansikte för många. Förra årets gästade han Örebro med den första film i sin triologi om den nordiska vildmarken. Den gången handlade det om den yttersta skärgården i Roslagen.

Den här gången handlar det om vildmarksskogen. Så här skriver Ingemar Lind själv:

I "Mina drömmars skog" känner jag varje träd, varje stubbe och det har t.o.m. blivit så att efter alla besök, djur och fåglar börjat betrakta mig som en naturlig del av skogen, alltså ingen fara. Jag är privilegierad som får spänna på mig skidorna och längs de osynliga, men ändå, så välkända stigarna, skida fram genom ett landskap där jag får uppleva, inte minst, skogens alla ljud.  

Filmen visas i Vasakyrkan, Vasagatan 6-8, i Örebro, Denna gång tar vi en entré på 30 kronor. Då får ni också höra ett kåseri av Ingemar Lind. Alla är hjärtligt välkomna.