Nyheter

2015-07-19

Nu kan du anmäla dig till höstens resor!

Tidig morgon ute på Nabben, Falsterbo. Ingvar Gustavsson och Åke Lorin närmast på bild sedan skymtar resten av gänget. Bild: Marianne Johansson
NOF har sina tre traditionella resor på sitt höstprogram, Falsterbo, Öland och Hönö. Alla tre resorna passar både för nybörjaren och för den mera vane skådaren.
Boendet är med vandrarhemsstandard, enkelt men bra! Och alltid med dusch och toalett i rum/stuga plus kokmöjligheter. På resan till Hönö är det mera bekvämt boende i villa.
Om du är intresserad och vill ha mera information om Falsterbo eller Öland, kontakta Ronnie Lindqvist på mail lindqvist_ronnie@hotmail.com eller telefon 070-262 14 17.
Är du intresserad att följa med till Hönö, kontakta Hans Waern på mail hans@ekonoma.se eller telefon 070-492 53 51 för mera information.

Tänk på att platserna är begränsade och först till kvarn gäller…

FALSTERBO 16/9 – 20/9
I år är resan en vecka tidigare än vanligt. Det innebär kanske att vi får se andra fågelarter än vad vi brukar. Som vanligt är det avresa från Örebro på onsdagseftermiddagen och första övernattningen på Västervågs vandrarhem, Getterön. Resten av nätterna bor vi i stugor på Ljungens camping i Falsterbo. Härlig fågelskådning på västkusten och på Sveriges bästa rovfågellokal utlovas.
För mer information och anmälan, kontakta Ronnie Lindqvist på mail lindqvist_ronnie@hotmail.com eller telefon 070-262 14 17.

ÖLAND 8/10 – 11/10
Även Ölandsresan förändras lite i år. Avresa från Örebro tidigt på torsdagsmorgonen. På Öland bor vi på Södra Brukets vandrarhem i Degerhamn. Morgnarna startas på Ölands södra udde, 20 minuters bilfärd från vandrarhemmet. Resten av dagarna styr fåglarna, men stilla vandringar i Ottenbylund varvas med drag på sällsyntheter som kan dyka upp var som helst på Öland. Ett besök på Naturbokhandeln blir det och förhoppningsvis serveras Ölandslufsa som vanligt i restaurangen.
För mer information och anmälan, kontakta Ronnie Lindqvist på mail lindqvist_ronnie@hotmail.com eller telefon 070-262 14 17.

HÖNÖ 23/19 – 25/10 - Då är vindarna de rätta! 
Kommer det att blåsa gynnsamma vindar i år? Även om det inte gör det erbjuder Bohusläns skärgård alltid spännande fåglar att titta på. Följ med på den här skådarresan som erbjuder bekvämt boende i villa på Fotö, bara några minuters bilfärd från Hönös bästa obsplats, vindskyddet på Kråkudden. Ska lirorna slå till i år eller kanske någon annat spännande?
För mer information och anmälan, kontakta Hans Waern på mail hans@ekonoma.se eller telefon 070-492 53 51.

Välkommen med din anmälan!
 
/Marianne 

En mycket bra obsplats är Gräsgårdshamn på Öland. Bild: Marianne Johansson