Nyheter

2015-02-16

Se Torbjörn Arvidsons fantastiska fågelbilder från Varanger

Rödstupig piplärka i sommardräkt, och många andra närgångna bilder utlovas när Torbjörn Arvidson visar bilder från bland annat Varanger. Det sker på torsdag kväll i Vasakyrkan. Foto: Torbjörn Arvidson

Naturfotograf Torbjörn Arvidson lovar närgångna snyggbilder på bland annat berglärka, rödstrupig piplärka, småsnäppa och kustlabb.

- Det är väldigt speciellt och jag gilllar att fotografera i Varanger i nordligaste Norge, berättar Torbjörn.

På torsdag visar han sina bilder på Vasakyrkan 6-8 i Örebro. Alla är hjärtligt välkomna och det är fri entré.

 

På torsdag kväll, den 19 februari, håller Närkes Ornitologiska Förening, sitt årsmöte i Vasakyrkan. Det sker klockan 19, och direkt efter årsmötet, som brukar vara ganska snabbt avklarat, kommer naturfotograf Torbjörn Arvidson att visa fågelbilder.

- Jag tänkte ha en liten avdelning med fågelbilder under årets som gått. Men sedan blir huvudnumret natur- och fågelbilder från Varanger i Norge, förklarar Torbjörn.

Varangerhalvön som ligger i nordostligaste delen av Norge är känd för de flesta fågelskådare. Där finns en nationalpark och landskapet är väldigt kalt och kargt.

Naturfotografen Torbjörn Arvidson från Örebro åkte dit förra sommaren för att tillbringa tre veckor på plats. Direkt efter midsommar lämnade han och och hustrun hemmet i Närke; det blev en resa på totalt 550 mil med husbilen.

- Tur att hustrun är tålmodig, säger Torbjörn.

Det här var fjärde gången han återvände till det kala och karga landskapet där man kan se många av de fåglar som passerar hos oss i Närke, men det är ändå annorlunda.

- Tänk att få se en rödstrupig piplärka i sommardräkt. Det går inte av för hackor, säger Torbjörn.

Den här gången har han några målarter, några arter som han absolut ville komma lite närmare och helst få sjysta kort på.

- Förutom den rödstrupiga piplärkan hade jag berglärka och småsnäppa som målarter. Och så ville jag se om jag fortfarande hänger med och kan plåta en kustlabb i flykten.

Under bildvisningen på torsdag blir det också bilder från en av fågelöarna utanför Varanger dit Torbjörn åkte för att fotografera bland annat alkor och labbar.

- Det var en fin upplevelse vid midsommar: myggen har inte kommit och det är ljust dygnet runt så att det går att fotografera, förklarar Torbjörn.

På torsdag, den 19 februari, klockan 19, har du chansen att se Torbjörns snygga natur- och fågelbilder i Vasakyrkan, Vasagatan 6-8, Örebro. Alla är hjärtligt välkomna och det är fri entré.

 

Av KH 

Naturfotograf Torbjörn Arvidson visar bilder från bland annat Varanger på torsdag kväll.