Nyheter

2015-08-19

Unik chans för dig som är 12-17 år att få vara ute tillsammans i naturen

Ute tillsammans startar en ny grupp i höst. Den riktar sig till dig som är mellan 12 och 17 år och gillar att vara ute i skog och mark.

Du har nu den fantastiska chansen att få komma ut i naturen, träffa nya kompisar och lära dig om djur, fåglar, insekter och växter!

Du kommer att få uppleva mycket spännande saker under fem utflykter under hösten. För dig som gillar att vara ute i naturen, naturvana eller inte spelar ingen roll.

Anmäl dig till Ute tillsammans!

 

Naturskyddsföreningen i Örebro län, Närkes Ornitologiska Förening och Örebro läns Botaniska Sällskap anordnade i våras en aktivitet som vi kallar Ute tillsammans. Avsikten är att ungdomar under trevliga former skall lära känna länets fina natur. Eftersom det gick bra i våras och många gillade att vara ute i naturen startar vi en ny grupp nu i höst. 

 

Aktiviteten Ute tillsammans omfattar ett kortare introduktionsmöte och fem utflykter på mellan fyra och sex timmar. Vi kommer tillsammans att besöka ett antal intressanta områden under sakkunnig ledning och studera deras flora och fauna.

 

Vi har plats för åtta friluftsintresserade ungdomar i åldern 12-17 år Den första träffen hålls onsdagen den 9 september klockan 17 i Föreningarnas hus, Slottsgatan 13 A, Örebro Vid denna första träff är också föräldrar välkomna.

 

Det slutgiltiga programmet kommer bland annat att bero på vädret. Vi planerar att göra en vildmarksvandring, att skåda och ringmärka fåglar och att lära oss mer om svampar.

 

Preliminära datum för utomhusaktiviteterna är:

26 september

11 oktober

24 oktober

14 november

23 november

 

Välkomna med frågor och anmälningar till Kajsa Grebäck, kajsa.greback@naturskyddsforeningen.se senast den 28 augusti.