Nyheter

2015-01-21

Ute tillsammans - ett sätt för dig som är ung att lära känna naturen

NU har du som är ung en chans att komma ut i naturen, träffa kompisar och lära sig mer om fåglar, djur, insekter och växter. Första träffen är 4 mars. Foto: Kent Halttunen

Du som är ung! Nu har du en fantastisk bra chans att få komma ut i naturen, träffa nya kompisar och lära dig om djur, fåglar, insekter och växter! Du kommer att få uppleva mycket spännande saker under fem utflykter under våren. Start med inomhusträff den 4 mars. 

 

Naturskyddsföreningen i Örebro län, Närkes Ornitologiska Förening och Örebro läns Botaniska Sällskap anordnar i vår en aktivitet som vi kallar Ute tillsammans. Avsikten är att ungdomar under trevliga former skall lära känna Närkes fina natur.

 

Aktiviteten omfattar ett kortare introduktionsmöte och fem utflykter om omkring sex timmar. Vi kommer tillsammans att besöka ett antal intressanta områden under sakkunnig ledning och studera deras flora och fauna.

 

Vi har plats för tio ungdomar i åldern 12 – 17 år och vänder oss i första hand till barn och barnbarn till medlemmar i de tre föreningarna. Den första träffen hålls den 4 mars klockan 17 i Föreningarnas hus, Slottsgatan 13 A.

 

Det slutgiltiga programmet och datum kommer att bero på väder och på hur snabbt våren kommer.

Preliminärt ser det ut så här:

14 mars - Kilsbergen med bland annat rovdjursspårning

12 april - Oset med bland annat fåglar

9 maj - Kvismaren med bland annat ormar

24 maj - Knutshöjdsmossen och Björskogsnäs med fåglar och blommor

13 juni - Axsjöfallet med bland annat insekter

 

För mer information om program och anmälan, se orebrolan.naturskyddsforeningen.se

 

Välkomna med anmälningar till Kajsa Grebäck, kajsa.greback@naturskyddsforeningen.se senast den 18 februari.