Nyheter

2016-12-12

Dags att anmäla till Artracet 2017

Lag Ruggugglorna tävlade i ekoklassen.
Lördag 7 januari - Artrace alltid första lördagen efter nyår.
Har du inte varit med förut? Nu är det dags! Anmäl dig och kompisen/kompisarna till en lättsam krysstävling. Ställ upp i den klassiska varianten eller i den nya snabbt växande ekologiska klassen där du bara utnyttjar miljövänliga färdmedel. Start 00:00 och målgång kl 16:00 på Gröna Grodan i Örebro, där vinnarna koras.
Anmäl ditt lag bestående av minst två personer till Håkan Persson med ett sms till 076-551 56 81. Har du ingen att tävla med? Kontakta Håkan så ordnar han plats i ett lag. 

På lördag, alltså den 7 januari, är det åter dags för Artracet i Närke. Som vanligt handlar det om att slå sig ihop med några skådarkompisar och under trivsamma former försöka kryssa så många fåglar om möjligt under en och samma dag. Det brukar bli en trevlig start på det nya skådaråret.

Passa på att anmäla dig du också. Har du inget lag, hör av dig till tävlingsledaren Håkan Persson som kan han hjälpa till att lotsa in dig i något befintligt lag. Anmäl dig till Håkan Persson med ett sms till 076-551 56 81.

Förra året vann lag De försmådda släpvagnarna med 65 sedda arter. Laget bestod av Anders Carlberg, Peter Gustafson och Andreas Sandberg. Ekoklassen vanns av CO2 bestående av Bengt Jalsborn och Kent Halttunen med 38 sedda arter.
 
För den som glömt reglerna kommer de här:
Tävlingen går ut på att observera så många fågelarter som möjligt
Tävlingen sker lagvis och ett lag består av minst två medlemmar
Alla lagmedlemmar (utom ev. aspirant) måste observera arten
Alla i laget samt den observerade fågeln måste befinna sig innanför Närkes gränser, för att en art ska få räknas
Ljudupptagningar i mobiltelefoner eller annan elektrisk utrustning får ej användas (däremot går järppipor och "manuella" visslingar bra)
Vid försenad ankomst till målgång dras en art av för varje påbörjad femminutersperiod
 
Glöm inte bort att notera hur många km ert lag kör, för vid lika antal sorteras de med minst antal km först. Tävlingen börjar alltså kl 00.00 på valfri plats och kl 16.00 är det målgång på Gröna Grodan i Örebro där vi samlas för diskussioner, erfarenhetsutbyte, artgenomgång och vinstkorning. 
 
/Marianne