Nyheter

2016-08-24

En inblick i Artportalen och i fågelrapporteringen

Runt köksbordet sitter fr v. Gunilla Persson, Birgitta Ekström, Sandra Tengelin, Ami Sundén, Eva Henriksson, Åsa Bengtsson och Berit Kock.
Det blev en lyckad kväll med många datorer igång och olika kunskapsnivåer vad det gällde både datorer och Artportalen. Nivån var verkligen från noll för några av deltagarna så det gällde att inte gå ut för hårt

Åsa Bengtsson presenterade Artportalen med powerpointbilder som hon gjort. Åsa hade hjälp av Britt-Louise Korslid under kvällen.

Det blev datorproblem från början då det inte gick att koppla ihop dator med tv-skärm men alla trängdes runt köksbordet och Åsas dator så alla kunde se.

När alla tio deltagarna fått igång sina datorer, paddor och mobiler så flöt kvällen på. Nya konton skapades och gamla togs upp som man inte visste fanns

Åsa hade bestämt att rapportering skulle ske på det gruppen hade sett vid exkursionen till Oset den 16 augusti där de flesta i gruppen var med.
Ami fick uppdraget att rapportera med medobservatörer och lyckades att få in alla som var med. Riktigt bra! 

Kvällen avslutes med nybakade scones som Ami gjort under kvällen och Åsa bjöd på nybakad sockerkaka. De som körde Ekoskådning rapporterade hur de tävlade sinsemellan . Det blev mycket fågelsnack och annat innan kvällen avslutades. 

Det går livligt till på tjejernas möten kan man lugnt konstatera! 

Ett stort tack till Ami och Åsa och Bitte för en mycket trevlig kväll!
 
/Marianne 

Åsa Bengtsson och Britt-Louise Korslid presenterar Artportalen.