Nyheter

2016-09-21

FiN nr 3-2016 är på väg till Tryckeriet!

Drillsnäppa av Staffan Ullstrand.
Redaktionen har nu gjort sitt med höstens första nummer, nr 3-2016.
Tryckeriet behöver tio arbetsdagar för att trycka, adressera, sätta på porto och få iväg tidningen till posten. Ibland går det snabbare och ibland blir det något fel på vägen. Om nu allt går enligt redaktionens planer så har du ditt exemplar i handen omkring den 27 september.

Och som vanligt är det en fullmatat och väl gjord tidning. Allt sker på ideell basis och det är många timmar som läggs ner både från Redaktionen, från författare/artikelskrivare och från fotografer. Allt ska samordnas för att du ska få en trevlig och lättläst tidning med ett innehåll som passar de flesta.  

Ur innehållet: Roger Gyllin berättar om när han gick till sjöss 1961. Roger seglade över Nordsjön och Biscaya till Medelhavet med många fina minnen och upplevelser. Bland annat svår sjösjuka spanandes efter havsfåglar, en verkligen spännande och intressant resa för unga grabben!

En nyhet - Ny bildgåta presenteras av vår bildredaktör Anita Ahlberg. 

Om Närkes Fågelatlas berättar Ronnie Lindqvist hur arbetet fortskrider och redaktionen för Fågelatlasen vill gärna ha kontakt med de som vill bidra med information. Och när det gäller bilder behövs stora mängder som ska sändas till Billy Lindblom.

En inbjudan till Tysslingen – en sjö i förändring, lördag 1 oktober. Samlingspunkt för många av aktiviteterna är Rånnesta kl 11-15. Det blir flera aktiviteter runt sjön bl.a. i gamla transformatortornet vid Södra tornet och prova på att skåda fågel på flera platser runt sjön.
 
Vi söker två nya medarbetare till Fåglar i Närke då vår redaktör Åke Lorin och redaktionsmedlem Ann-Margret Elmroth avgår från sina uppdrag med tidningen från och nr 4-2016. 
 
Och som vanligt blir det OBSat i Närkemarker för maj – augusti av Ove Pettersson, Notiser från Hemsidan av Kent Halttunen och Krönikan denna gång av Ingvar Lidén och mycket mera. Ja som vanligt ett mycket fullmatat nummer. 
 

/Marianne