Nyheter

2016-08-31

Häng med och tävla i RM i tomtskådning

Foto: Bengt Stridh

Alla hälsas välkomna att delta i anrika Riksmästerskapet i tomtskådning som äger rum för 19:e gången lördagen 10 september! Nu är det mindre än två veckor kvar till denna högtidsstund för alla tomtskådare, så vik den andra lördagen i september!

 

All information om riksmästerskapet hittar du under Riksmästerskap på Klubb Tomt 100:s hemsida http://geddeholmnatur.se/klubbtomt100/. Där finns Riksmästerskapsguiden, regler och formulär för rapportering av ditt resultat.

 

Klubb Tomt 100 har inte längre någon egen sida i Artportalen. Förhoppningsvis återuppstår den någon gång. Fortsätt därför att använda Klubb Tomt 100 som ”projekt” (som det heter i Artportalen, vilket motsvarar Svalans ”syfte”) för din tomtskådning när du lägger in fynd i Artportalen.

 

Bjud in dina kompisar att delta i mästerskapet på din tomt, sporra dina tomtskådarkompisar att ställa upp på sina tomter, informera lokal press, radio och TV, skriv om RM:et på Facebook och Twitter, kostuppladda både dig själv och fåglarna, kör hårt och ha så kul! Låt oss hoppas att vi slår fjolårets 57 tomter med 97 skådare!

 

(Bengt Stridh)

 

Not

 

Tomtskådning handlar om att skåda fågel (eller andra djur) från sin egen tomt eller lägenhet. Under det anrika riksmästerskapet, som nu alltså avgörs för 19:e gången, skådar och lyssnar man så länge man orkar från midnatt till midnatt lördagen 10 september.