Nyheter

2016-02-05

Häng med på underbar skådartur till Stockholms ytterskärgård

Möjlighet till havsskådning i Stockholms ytterskärgården med den här båten blir det för skådarna i Närke den 10 april.
Nu har du möjlighet att hänga med på en skådarresa till Stockholms ytterskärgård. Den 10 april bär det iväg för denna annorlunda skådardag.
Det kostar cirka 1.200 kronor (båtresa + transport till Stockholm för denna speciella exkursion).
Med på båten finns erfarna fågelguider. Anmälan senast 10 mars.
 
Närkes Ornitologiska Förening erbjuder nu en skådarresa till Stockholms ytterskärgård. Vi njuter av jättelika flockar med ejder och alfågel samt avancerad flygakrobatik av jagande labbar. Vi har massor av alkor omkring oss och över alltihop svävar havsörnar på mäktiga vingar. Ibland piggnar vi till lite extra när sällsyntheter som praktejder och skärsnäppa dyker upp.
 
Båten M/S Josephine avgår kl 9.05 från Björkviks brygga söndagen den 10 april. Det innebär att vi bör åka från Örebro klockan 05.30 för att ha god tid på oss att ansluta till båten. Klockan 16 är vi tillbaka vid bryggan, och bör alltså kunna vara hemma i Örebro vid 19-tiden.
 
M/S Josephine tar oss med till Stabbo - Huvudskär -Norrsten i södra Stockholms ytterskärgård. Det blir mycket havsskådning men också en del strandhugg. Vid bra väder är sälarna samarbetsvilliga och tittar nyfiket på oss.  En del obsar på långa avstånd, men samtidigt ropas vanliga arter ut. Vissa strandhugg kan temporärt bli lite jobbiga, men oftast är det lättgånget. 
 
Kostnad: 800 kronor för båtresan, då ingår förmiddagskaffe. Man kan betala 980 kronor, då ingår lunch och eftermiddagskaffe. Sedan tillkommer resan från Örebro, cirka 300 kronor. 
 
Anmäl dig senast 10 mars till kent.halttunen@tele2.se, 070-2161130. Antalet platser är begränsat. Först till kvarn gäller.