Nyheter

2016-12-22

Hemsidan önskar Er alla en riktig God Jul och ett Gott nytt År!

Bilden är tagen hos Helny Olsson i Arvaby av Rolf Hagström.
Midvinternattens köld är hård… men så ser inte verkligheten ut i dag! Gröna marker och plusgrader, sjöar är isfria och många sommarfåglar dröjer sig kvar! Rödhake, bofink, kärrhök, gråhäger, sothöna och rörhöna – många är de! Några arter är härdigare än andra så de klarar våra allt mildare vintrar. Annars kan man undra hur de klarar den mörka årstiden? Vid fågelmatningen börjas det innan det är ljust med koltrastar och stjärtmesar. Det är full rusch till frukost sedan mattas det men till lunch är det full anstormning igen. Och när mörkret har sänkt sig är den sista koltrasten fortfarande igång

En riktig värdemätare blir Artracet den 7 januari, då får vi se hur många flera arter som observeras denna januaridag 2017 än under föregående år.
 
Vi som skriver och publicerar här på hemsidan får passa på att tacka alla som på olika sätt bidragit till att vi har en vital och levande hemsida. Det handlar om bidrag i form av bilder, texter, videosnuttar, idéer och glada tillrop. Tack alla för det och fortsätt gärna så. Vi har en ambition att det ska hända något nytt varje vecka. Faktum är att vi publicerat mer än 150 nyheter under detta år: det är tre nyheter per vecka - och det är tack vare era bidrag.
 
Vi vill också tacka alla för att ni letar er in på hemsidan och läser nyheter eller annan viktig information. På hemsidan har vi varje månad över 3 500 besök och totalt i år har vi haft cirka 45 000 besök. Och sedan starten 2013 är det över 175 000 besök. Mycket bra tycker vi för en förening har har strax över 500 medlemmar.

Hemsidan ska kanske i första hand vara funktionell: det ska vara lätt att hitta information om föreningens alla olika verksamheter: resor, exkursioner, studiecirklar, möten med mera. Men det handlar också om att informera om allt annat som händer i vårt landskap med omnejd som har bäring på fåglar och natur. 
Hemsidan är en av föreningens plattformar att sprida information och kunskap. Vi har också föreningens tidskrift Fåglar i Närke som kommer till medlemmarnas brevlådor fyra gånger per år. Och så har vi en Facebooksida som ett komplement.

God Jul och Gott Nytt År!
 
/Marianne och Kent