Nyheter

2016-08-17

Höstens första möte med Ami&Åsas tjejer!

Det blev en alldeles fantastisk upptakt för Ami&Åsas tjejgrupp med strålande sol, lätta vindar och ljummet väder till  sena kvällen. För första mötet var planerna att skåda fågel vid Rosenbergspölen där det hade rapporterats många vadare under veckan och det var lyckat. Det fanns bl a mindre och större strandpipare, svartsnäppor, brushanar, en myrspov och tofsvipor i massor.
Sedan var planen att planera höstens program vilket flöt lätt under fikarasten. Det blev sammanlagt fjorton programpunkter fram till andra advent med bl a en genomgång av Artportalen 23 aug, exkursion till Södra Tysslinge för att kolla gässen 3 sept., grilla korv vid Räva-Hänget vid Rävgången 11 sept., mera gäss i Kvismaren den 22 sept., EuroBirdWatch vid Erik Rosenbergsstugan 1 okt och Yxnäsets exkursion den 23 okt. Två inomhusmöten med soppa och Quiz som Åsa lovade stå för ena gången och soppa och måsgenomgång andra gången. Och allt avslutas med mys och fågelsnack i Erik Rosenbergsstugan den andra advent!

Skådningen för kvällen fortsatte vid Lillängen där det också fanns många vadare men lite vatten. Det var ett tiotal tjejer, varav de flesta kom på cykel, som mötte upp till kvällens exkursion. Det hela var mycket lyckat!

 
/Marianne