Nyheter

2016-11-16

Missa inte Ingemars Linds film om den fantastiska fjällvärlden

Naturfilmaren Ingemar Lind visar filmen Fjället i mitt hjärta. Det sker i Vasakyrkan i Örebro på torsdag kväll.

På torsdagskvällen gästas Närkes Ornitologiska Förening av naturfilmaren Ingemar Lind. Han visar filmen: Fjället i mitt hjärta.

Visningen sker på Vasakyrkan i Örebro, Vasagatan 6-8 i Örebro. Den här gången kostar det 30 kronor i entré. Alla är hjärtligt välkomna.

 

Naturfilmaren Ingemar Lind är ett kärt besök i Örebro. Han har tidigare visat filmer från den yttersta skärgården och från den nordiska vildmarksskogen. Den är gången handlar filmen om fjällvärlden.

Så här skriver Ingemar själv om filmen. 

"Fjället i mitt hjärta är en hyllning till det landskap som jag haft som hemmamarker sedan början av 90-talet. Även denna gång är det årstidsväxlingarna som är själva tråden i filmen. Vårvintern med det magiska ljuset. Flyttfåglarnas ankomst och med dem alla ljudupplevelser. Fjällrävar, myskoxar, dubbelbeckasinspelet, blåhaken, midnattssolens mästersångare, fjällpipare, lappsparv är några av fjällets innevånare. Högfjället med blommande lappljung, fjällsippor och isranunkel hör också till bilden av detta landskap som jag tagit, just till mitt hjärta. Som vanligt är det naturens egna ljud som står för musiken. Vinden, polande bäckar i snösmältningstid, fågelsång och, inte minst, den så eftertraktade tystnaden. Denna bristvara i vårt moderna samhälle. Välkommen till några av mina smultronställen!"

 

Visningen sker på Vasakyrkan, Vasagatan 6-8 i Örebro. Närkes Ornitologiska Förening arrangerar visningen och den här gången kostar det 30 kronor i entré. Alla hjärtligt välkomna!