Nyheter

2016-12-19

Närke presterade en ny topplacering på Skådarhjälpen

Fågelskådarna i Närke gjorde åter en bra insats under den gångna veckans Skådarhjälpen. 

Via 573 kryss från de 18 rapportörerna lyckades skådarna i Närke notera 83 olika arter. I den kollektiva tävlingen blev det en ny topplacering. Det blev en tredjeplats detta år bakom Öland och Östergötland.
Men bäst av allt. Skådarnas kryss innebar också att Musikhjälpen drog in över 49 miljoner kronor vilket är nytt rekord. Pengarna ska användas till att barn i krig ska få gå i skolan.  

 

Musikhjälpen, som denna gång hade sin bas på Stortorget i Örebro, lyckades samla in över 49 miljoner kronor under veckan som insamlingen pågick.

Även fågelskådare runt om i Sverige bidrog till insamlingen. Via Skådarhjälpen kunde skådare kryssa arter under en vecka och betala minst en krona per kryss.


Närke höll sig väl framme även detta år. Det blev till slut en tredjeplats efter Öland och Östergötland. Närmare 20 skådare i Närke bidrog på olika sätt genom att kryssa och betala till Skådarhjälpen.

Skådarna i Närke fick ihop 83 arter under perioden 10-18 december. Några ytterligare arter har observerats i landskapet men har inte rapporterats in via Skådarhjälpen.


Sedan Skådarhjälpen drog igång 2012 har fågelskådare nu bidragit med över 100.000 kronor till Musikhjälpen. Bra jobbat och kul med att sådant engagemang.