Nyheter

2016-09-14

Naturfotograf Kent-Ove Hvass visar fantasiska bilder från Galapagos

Torsdag kväll visar naturfotograf Kent-Ove Hvass bilder från Galapagos.

Naturfotograf Kent-Ove Hvass åkte till Galapagos under 2014. Med sig fick han en rad fantastiska bilder från den orörda ögruppen.

- Det är en väldigt speciell natur, och man får chansen att komma riktigt nära fåglarna, berättar Kent-Ove.

Under torsdag kväll visar han sina naturbilder när Närkes Ornitologiska Föreni g arrangerar sitt första inomhusmöte för säsongen. Klockan 19 börjar bildföredraget på Vasakyrkan i Örebro.

 

Galapagosöarna är mytomspunna på många sätt, inte minst för att Darwin var på plats på ögruppen för att studera evolutionen. För två år sedan fick naturfotgrafen Kent-Ove Hvass chansen att besöka Galapagos.

- Jag förstår varför de här öarna har fascinerat så många, säger han.

Med sig från sin resa har han en serie naturbilder. En av fördelarna är att fåglarna är relativt orädda, och det går att komma nära som fotograf.

- Vi kunde vandra runt bland Galapagos-albatrosser, förklarar Kent-Ove Hvass.

Han berättar att det inte finns överdrivet många fågelarter på ögruppen. Men de som finns är desto mer intressanta, bland annat den särskilda Galapagosfinken som utvecklat speciella egenskaper för att överleva.

- Samtidigt som det inte är så många arter kan det vara många fåglar av en art. Vi gick iland på en ö dar där häckade över 200.000 par av en stormsvala. Så man kan snacka om kontraster, säger Kent-Ove.

På torsdag kväll (15 september) gästar Kent-Ove Hvass Örebro när Närkes Ornitologiska Förening arrangerar höstens första inomhusmöte. Bildvisningen börjar klockan 19 på Vasakyrkan, Vasagatan 6-8 i Örebro. Det är fri entré och alla är hjärtligt välkomna.