Nyheter

2016-01-14

NOF hoppas samarbete med A-foto är bra för både medlemmarna och för föreningen

NOF och A-Foto/Kikarproffsen har ingått ett samarbetsavtal. Det innebär att medlemmarna i NOF får tio procents rabatt på kikare hos A-Foto/Kikarproffsen samtidigt som NOF får fem procent. Foto: Rolf Hagström

Närkes Ornitologiska Förening, NOF, har inlett ett samarbete med A-Foto/Kikarproffsen i Örebro.

Avtalet innebär att medlemmarna i NOF får tio procents rabatt på kikare samtidigt som föreningen får fem procent av köpesumman till föreningskassan.

- Vi hoppas det är blir bra för både medlemmarna och för föreningen, säger Ulf Jorner, ordförande i NOF.

 

A-Foto/Kikarproffsen är ett Örebroföretag som vid flera tillfällen visat sina handkikare och tubkikare vid de arrangemang som NOF ordnat, bland annat Rävahänget i Rynningeviken i september månad. Det är också ett företag som fågelintresserade kanske har sett visa upp sitt sortiment i samband med svanfestivalen i Tysslingen varje vår.

 

Nu har A-Foto/Kikarproffsen och NOF tecknat ett samarbetsavtal. Det innebär att NOF blir officiell samarbetspartner till företaget.

Det innebär också att man som medlem i NOF får tio procents rabatt vid köp av kikare hos A-Foto/Kikarproffsen.

- Du behöver bara tala om att du är medlem i NOF för att få din rabatt på tio procent när du köper en kikare hos A-Foto, berättar Ulf Jorner. 

Dessutom får NOF fem procent av köpesumman. Det kallas på affärsspråk för kick-back.

 

För att förklara hur det fungerar gör Ulf Jorner ett exempel.

- En NOF-medlem bestämmer sig för att köpa en kikare för 5.000 kronor. Som medlem i NOF får man tio procents rabatt - kikare kostar alltså medlemmen 4.500 kronor för medlemmen. Dessutom får NOF fem procent av köpesumman och det blir ett tillskott till föreningens ekonomi.

- Vi hoppas det här blir bra för medlemmarna och vi hoppas det blir ett ekonomiskt tillskott i NOF, säger Ulf Jorner.

 

A-Foto/Kikarproffsen hittar du på Filarvägen 3 i Lillån.

Här hittar du deras hemsida.