Nyheter

2016-12-15

NOF presenterar ett mycket välmatat program för våren 2017!

Vårens program är nu så gott som klart!

Det börjar som vanligt med Artracet och Fåglar inpå Knuten i januari.
I samband med den sistnämnde aktiviteten ställer NOF upp på Granngården med att svara på frågor om fåglar, fågelmatning och fågelholkar. Vilket har visat sig vara ett mycket givande samarbete. Det blir även en kortkurs om Vitfågel i samarbete med Studiefrämjandet. Anmälan sker till Kent Halttunen snarast. I januaris inomhusmöte får vi besök av Ulrik Lötberg och det kommer att handla om skräntärnor och andra kustfåglar.

I februari är det dags för exkursionen till Garphyttans nationalpark tillsammans med Östernärkes naturvårdsförening. Tjejerna arrangerar en träff med Fågelnamn och soppa. Det blir Örnräkning och Svanräkning. Svanräkningen i Tysslingen pågår i fem veckor fram till första helgen i april. Och Årsmötet med Torbjörn Arvidson som grädde på moset!

Uggleveckan blir vecka 12 i mars. Världsrekord i lång vecka – 10 dagar. Hela arrangemanget är mycket väderberoende så allt bestäms i sista minuten. På inomhusmötet i mars kommer Lotta Berg som tar oss med på en resa genom fågelSverige. Och en nybörjarcirkel startar i samarbete med Studiefrämjandet. Anmälan kan göras i samband med att FiN nr 4 kommer i din brevlåda i slutet på december.

Tänk april – en riktig vårmånad! Två nyheter; exkursion till Hälleskogsbrännan i Västmanland och Cykelspaning från Oset till Ekeby Dreve. Tjejerna spanar på vårfåglar i Oset och Åslaholmen, lite senare i april.

Övernattning på Öby kulle i maj med Ami&Åsa låter mycket spännande! De fortsätter med spaning efter vårfåglar vid Lillängen i Oset.

Och i juni har tjejerna två programpunkter! Kvälls/nattlyssning vid Kilsbergskanten och på Nationaldagen ett cykeläventyr runt Tysslingen. 

Ett helt fantastiskt program där något säkert kan passa. På de flesta aktiviteter är det bara att komma med om det inte framgår i programpunkten att du måste anmäla dig. Här presenteras hela programmet:
 
 

Grundprogrammet är fastställt till och med 17 april. Arbetet med flera aktiviteter i april, maj och juni pågår och kommer att presenteras här på hemsidan.
 
Varmt välkommen ut i våra fågelmarker!
 
/Marianne