Nyheter

2016-12-18

Nominera din kandidat till Årets Gulsparv

Här är gulsparvpristagarna 2016. Vem tycker du ska få priset i år. Hör av dig och presentera dina kandidat.

Olle Liljedahl, Märkplats Venan (Leif Sandgren mfl), Ami Sundén, Annika Lorin och Åsa Bengtsson.

Där har ni de senaste årens vinnare av Årets Gulsparvpris som Närkes Ornitologiska Förening delar ut.
Nu är det dags att nominera din kandidat. Priset delas ut i samband med NOF:s årsmöte i februari. 

 

Medlemmarna i Närkes Ornitologiska Förening beslutade vid årsmötet 2013 att föreningen ska dela ut ett pris till en person eller grupp av personer som har gjort insatser inom fågelintresse, fågelskydd eller fågelforskning.

Pengarna till priser kommer in till föreningen bland annat genom de frivilliga bidrag som skådare lämnar i samband med exkursioner i bland annat Oset under våren.


Första året som priset delades ut, 2014, gick det till Olle Liljedahl för hans livslånga engagemang att sprida fågelintresset. Han fick ta emot 5.000 kronor och en snygg akvarell av konstnären Stafan Gustavsson. Årets Gulsparv 2015 delades ut till Märkplats Venan för sitt mångåriga arbete med ringmärkning, priset på 10 000 kronor tog emot av Leif Sandgren.

Annika Lorin, Åsa Bengtsson och Ami Sundén fick ta emot årets Gulsparvpris 2016 för deras fina insatser att starta tjejgrupper som vill skåda fågel tillsammans. De fick ta emot 3.000 kronor vardera.

 

Nu är det dags att nominera lämpliga kandidater till Årets gulsparv. Det ska delas ut i samband med årsmötet den 16 februari. Vem tycker du har gjort sig förtjänt av priset? Ta kontakt med någon i styrelsen och presentera din kandidat.