Nyheter

2016-04-06

Ny chans att se ornitologen och fotografen Knut Borgs unika bilder

Nu kan du gå in och se ornitologen och Örebrofotografen Knut Borgs på nytt.

För några veckor sedan visade Länsmuseet fotografier av ornitologen och fotografen Knut Borg.

Då kom det en hel del personer som hjälpte till att identifiera personerna på fotografierna.

Nu har du ytterligare en chans att  hjälpa till. Klicka på den här länken, se bilderna och kommentera det du vet om bilderna. 

 

Torsdagen den 17 mars kom Per Torgén från Länsmuseet till ett av de inomhusmöten som Närkes Ornitologiska Förening arrangerar. Då visade han en del av de bilder som Knut Borg tagit. 

- Det är Knut Borgs anhöriga som skänkt hans stora fotoarkiv till oss på Länsmuseet, berättade Per Torgén på Länsmuseet.

- Den här gången handlar det om ett stort antal diabilder som vi gjort tillgängliga. En del fågelbilder gick till Ornitologiska Klubben, bilder på fjärilar och blommor gav vi botaniska sällskapet. Men så fanns det ett antal bilder på människor och miljöer som är knutna till fågelskådning.

 

Under mötet kom en hel del långväga gäster för att om möjligt hjälpa till att berätta om personer och miljöer på bilderna.

- Bilderna blir så mycket mera värda om man kan identifiera personer på fotografierna,förklarade Per Torgén.

 

Den som missade mötet, eller som vill kika ytterligare en gång kan nu gå in på länsmuseets digitala museum och titta på bilderna i lugn och ro. Där finns också möjlighet att skriva kommentarer om man känner till människor eller miljöer på bilderna.

 

Många av Knut Borgs bilder är från Närke, det gäller både fotografier på människor och miljöer. Men sedan finns det också foton från andra delar av Sverige, bland annat från Öland, dit Knut Borg och andra Örebroskådare åkte varje år.