Nyheter

2016-01-28

Ronnie och Per startar nytt bolag som arrangerar resor för fågelskådare

Ronnie Lindqvist och Per Karlsson Linderum har startat ett nytt bolag som erbjuder resor för fågelskådare.

Nu startar ett nytt resebolag i Örebro med inriktning på resor för fågelskådare.
Det är Ronnie Lindqvist och Per Linderum Karlsson som driver bolaget. Redan i år erbjuder bolaget fyra olika resmål, bland annat till Spanien, Polen och USA.
- Det är lite av en dröm som vi haft. Vi har erfarenhet som reseledare och vi gillar att guida andra som vill uppleva fåglar i andra länder, säger Per Karlsson Linderum.

 

I dagarna startar ett nytt reseföretag, PR Birding Tours, men säte i Örebro. Bakom bolaget ligger Ronnie Lindqvist och Per Karlsson Linderum. Båda har rest en hel del utomlands för att skåda fåglar, och de har båda också varit reseledare för utlandsresor.
- Vi hoppas kunna erbjuda bra resor till hyggliga priser för de som vill skåda fåglar utomlands. Vi tror att det finns hyggligt många intresserade i vår närhet. Vi kommer att annonsera och vi har en hemsida som vi hoppas våra resenärer ska hitta in till, berättar Per Karlsson Linderum.

 

PR Birding Tours erbjuder fyra resor redan i år: Spanien i april, Polen i maj, östra USA i september och Indien i november.
- Vi jobbar ihop med ett lokalt reseföretag: Contour Air, som sköter alla anmälningar och bokningar åt oss. De ser också till att det finns en resegaranti, förklarar Per Karlsson Linderum.

 

Det finns redan ett antal bolag som ägnar sig åt att arrangera fågelskådarresor utomlands, det största är AviFauna som Sveriges Ornitologiska Förenings resebolag. Andra bolag som arrangerar resor för fågelskådare är Heliangelus naturresor.
- Det här med ett bolag är helt nytt för oss, men vi hoppas att det finns ett underlag för att kunna arrangera fågelresor. Och vi gillar att guida människor i naturen, säger Per Karlsson Linderum.

 

Här kan du läsa mer om PR Birding Tours

 

Av KH