Nyheter

2016-03-27

Snart kommer den i din brevlåda – FiN nr 1-2016

Större strandpipare, en akvarell av Staffan Ullström pryder omslaget på detta nr, 1-2016.
Tidskriften för Närkes Ornitologiska Förening, Fåglar i Närke, FiN, är för tryckning och beräknas komma ut inom de närmaste dagarna efter påsk! Som vanligt är det ett mycket innehållsrikt nummer. Allt ifrån ”Atlasracet” till krönikan ”Konsten att ange en fyndlokal”.

Omslagsbilden är en akvarell på en större strandpipare av Staffan Ullström. 
Akvarellen/omslagsbilden är alltid till försäljning, om du intresserad kan du kontakta Staffan. Texten till omslagsfågeln skriver alltid Ann-Margret Elmroth med den äran.

En stor och innehållsrik artikel är det om Artracet med mycket bilder och stor tabell. Segrarna i Artracet berättar om sina upplevelser i det de kallar för Lortklassen. Även en rapport från Ekoklassen blir det. 

Årsmötet med ögongodis, gulsparvsvinnarna och verksamhetsberättelse i kortform presenteras. Och bild på nya styrelsen med artiklar av de nya styrelseledamöterna, där de presenterar sig själva.  

En nyhet är att det blir kortisar från Hemsidan. Kent Halttunen, som jobbar med hemsidan, presenterar kortversioner av ett antal utvalda nyheter från vår hemsida. Tanken är att det ska bli en stående punkt i tidningen.

En artikel om Bengt Jalsborn som cyklade ihop 212 kryss i Närke blir det. Ett verkligt fantastiskt äventyr som han utförde med bravur.

Och mycket mera, bland annat från Märkplats Venan 2015, NOF:s temagrupper, OBS:at i Närke och så vårt mycket omfattande vårprogram, allt finns med i årets första nummer.
 
Tidningen söker en ny redaktionsmedlem då Magnus Helleryd har bett att få avsluta sitt uppdrag och har lämnat redaktionen. NOF/FiN tackar för hans insats. Vi behöver snarast få in en ny person till redaktionen. För närvarande arbetar vi med programmet Indesign CS3. Den interna kommunikationen mellan redaktionsmedlemmarna sker med hjälp av Dropbox. Om du är intresserade är du välkommen att höra av dig till Åke Lorin 070-326 90 02 eller Marianne Johansson 070-656 63 69.


/Marianne