Nyheter

2016-06-24

Sommarläsning med FiN nr 2-2016 är på väg till dig

Framsidan är en akvarell av Staffan Ullström och texten om gulärlan har Ann-Margret Elmroth skrivit.

I slutet på juni eller några dagar in i juli kommer den hett efterlängtade semesterläsningen, Fåglar i Närke nr 2-2016 med fyra sidor extra.


Det här numrets innehåll består till stor del av Rrk:s ”Fågelrapport för Närke 2015” som är mycket omfattande och innehållsrikt. Så det blev till att utöka sidantalet för första gången i tidningens historia. Med de fyra sidorna extra fick vi bland annat med vår nya satsning på från ”Hemsidan www.birdlife.se/nofnet” som vi hoppas har kommit till glädje för dem som inte använder datorn dagligdags.

 

Och Atlasgruppen söker bilder till NOF:s nya bok ”Närkes fågelvärld”. Fotografier av alla häckande arter. Bilderna ska vara tagna i Närke under häckningstid 2004-2016. Billy Lindblom är bildredaktör för projektet och mailadressen är billy_90lindblom@hotmail.com Senast den 31 december 2016 behöver gruppen ditt bidrag.


Okänt fågelljud – vilken fågel var det? Pär O Wendelstam ställer frågan och svaret kan du läsa upp/och ner. Men gissa först!


Vi annonserar igen efter någon som vill jobba med layouten av vår tidning. Om du är intresserad hör av dig till Åke L eller Marianne J.


En krönika måste vara med och denna gång är den skriven av nygifta fru Oliver och heter ”En nygift fågelskådares funderingar angående fågelnamn på olika språk”.


Och så förstås ”OBSat i Närkemarker perioden mars-maj 2016”.

 

Höstprogrammet presenteras till största delen. Uppdateringar av det sker kontinuerligt här på hemsidan. 


/Marianne