Nyheter

2016-06-15

Stort tack till alla er som deltagit på NOF:s exkursioner

Närkes Ornitologiska Förening har under våren arrangerat en rad olika exkursioner.

Bland de som uppskattas mycket är guidningarna i Oset under maj månad. Närmare 140 personer har slutit upp i det stadsnära reservatet med de många härliga vårfåglarna.

Det har också genererat 1.270 kronor, pengar som går oavkortat till NOF:s fågelskyddsfond.

 

Varje vår genomför Närkes Ornitologiska Förening, NOF, ett gediget exkursionsprogram. Det börjar med Artracet i januari, och brukar avslutas med nattfågellyssning i juni.

Under första halvåret har NOF satsat lite extra på att möta fågelintresserade i samband med kampanjen Vinterfåglar inpå Knuten i slutet av januari. NOF har också fortsatt sin satsning på att guida i samband med svanrasten i Tysslingen under våren. Under sex helger fanns det guider på plats i Rånnesta för att prata fåglar med nyfikna besökare.

 

En annan viktig satsning har varit guidningarna i Oset under maj månad. Varje söndag och onsdag har det funnits guider (oftast Lars Johansson) som vandrat runt det fina naturreservatet.

- Det har fungerat bra och kul att det kommer så många som vill delta, säger Lars Johansson.

Totalt har guidningarna under maj i Oset lockat 140 deltagare. Vid varje exkursion har det funnits en insamlingsbössa till hands där deltagarna har kunnat lämna ett frivilligt bidrag. Det har under maj månad resulterat i 1.270 kronor, pengar som vidarebefordras till NOF:s fågelskyddsfond.

Ett stort tack till alla er som deltagit och bidragit på olika sätt till NOF:s omfattande exkursionsprogram under våren 2016. 

 

Av KH 

 

 

Osetguidningarna under maj har lockat 140 personer.