Nyheter

2016-02-27

Svanyra - med nytt bildspel

Bilder från Bildspelet!

Vi satsar på ett nytt bildspel nu inför svanarnas ankomst till Tysslingen. Så nu kör vi igång ett bildspel med bilder från föregående år av Svanfestivaler. Det blir bilder både på svanar, besökare och på omgivningen. Det är alldeles fanstatiska bilder på svanarna, en del är halsmärkta och andra har bara halsar. En del ser ut som helikoptrar andra flyger mycket elegant. Och en del är alldeles kritvita, smälter in i snön och kan bara skönjas medans de unga går i gråa nyanser. 

Bland besökarna, de som inte kan flyga, ses unga och gamla, vinterklädda eller i shorts. Det är många människor som besöker Rånnesta när svanarna trumpetar sin ankomst nu i vårens tider. Det är långväga besökare från nästan hela Europa som vill se och höra detta fantastiska skådespel. Men längst bortifrån är nog svanarna. 

Tänk ljudet när man närmar sig Ruinen, vilket öronbedövande trumpetande och tjatter som hörs över hela nejden. Det är verkligen ett stort skådespel och det vill vi visa med ett nytt bildspel bestående av trettioen bilder.


Stort tack till fotograferna som bidraget med bilder till detta bildspel:

Rolf Hagström

Kent Halttunen

Torbjörn Arvidson

Gunilla Frimodig

Marianne Johansson

Valdemar Andersson


När Svanfestivalen är över satsar vi på bildspel nr 2 som är en fortsättning av de fågelbilder som vi fick in tidigare i år. Det känns riktigt bra att vi kan bjuda på nya bildspel som passar in efter årstiden!


/Marianne J Nyanlända från Hjo, Magnus och Gunilla Magnusson!