Nyheter

2017-02-13

Du missar väl inte Torbjörns snygga fågelbilder!

Den här myrspoven och många andra snyggbilder har du chans att se på torsdag den 16 februari. Då visar naturfotograf Torbjörn Arvidson bilder i samband med att Närkes Ornitologiska Förening genomför sitt årsmöte i Vasakyrkan i Örebro. Klockan 19 börjar mötet, fri entre . Foto: Torbjörn Arvidson

I samband med att Närkes Ornitologiska Förening genomför sitt årsmöte kommer naturfotograf Torbjörn Arvidson att visa bilder från året som gått.

- De blir mest fågelbilder, men jag kan utlova en och annan bild på fjärilar, och kanske någon landskapsbild också, säger Torbjörn Arvidson.

Inomhusmötet äger rum på torsdag 16 februari i Vasakyrkan, Vasagatan 6-8 i Örebro. Fri entré och hjärtligt välkomna. 

 

Naturfotografen Torbjörn Arvidson är ett kärt inslag på de inomhusmöten som Närkes Ornitologiska Förening arrangerar. I år visar Torbjörn bilder i samband med att föreningen genomför sitt årsmöte.
- Årsmötet är väl förberett, och vi hoppas klara av det på cirka 45 minuter, vilket innebär att Torbjörns intressanta bilder också får hyggligt med utrymme. Det borde bli en bra mix, säger Ulf Jorner som är ordförande i föreningen.

 

Torbjörn Arvidsons tema denna gång är från Årets som gått. Det börjar med vinterbilder från bland annat ett snöigt Örebro.

- Det är skönt att kunna summera det gångna året med lite bilder på det här sättet, berättar han.

Under våren gjorde Torbjörn en lite längre resa till Spanien, därför är det lite ont om vårbilder. Men det tog han igen med flera resor till bland annat Öland under hösten.

- Jag var nere precis innan de tunga rariteterna kom in, så jag fick ta en sväng ner till Öland igen för att försöka få med en del, berättar Torbjörn.

Det blev en del snygga bilder på isabellastenskvätta, brunsångare, dvärgsparv och brandkronad kungsfågel.

- Tyvärr missade jag azurmesen, men så är det ibland.

 

Torbjörn Arvidsons bilder kan du se på torsdag den 16 februari med start klockan 19. Inomhusmötet äger rum i Vasakyrkan, Vasagatan 6-8 i Örebro. Alla är hjärtligt välkomna, det är fri entré.

 

Av KH 

 

Den här isabellastenskvättan fotograferade Torbjörn Arvidson på Öland i höstas. Det är en av de många fågelbilder han kommer att visa på torsdag i Vasakyrkan. Foto: Torbjörn Arvidson