Nyheter

2017-01-04

Du missar väl inte vitfågelkursen nu i janauri

Är det här en kaspisk trut? Vill du ha hjälp att lära dig mer om måsar och trutar och deras alla olika dräkter. NOF erbjuder en kortkurs i ämnet nu i januari. Foto: Birdnerds
Du missar väl inte att den populära kortkursen om vitfåglar igen kör en ny omgång i januari?
Det blir två teorikvällar, måndag 16 januari och onsdag 18 januari, och sedan prövar vi kunskaperna i praktiken på söndagen. Denna gång blir det en resa till Stockholms ström där det finns gott om vitfåglar att studera.
Ronnie Lindqvist håller i kursen, och alla är välkomna att delta.
 
Du är inte ensam om att gå bet på att artbestämma vitfåglar, alltså måsar och trutar. Vi är många som kliat oss i huvudet både en och annan gång, och många gånger måste man bara släppa fågeln - det går inte att artbestämma den helt enkelt. Välkommen in i "trutträsket", säger en del.

 

Men "trutträsket" är inte omöjligt att reda ut, det går i vart fall att bli en aning klokare. Därför erbjuder Närkes Ornitologiska Förening en kortkurs där det finns möjlighet att lära sig mer om måsar och trutar, och alla deras dräkter. Vi kör en intensiv kurs i ämnet under en vecka: två teorikvällar med bildvisning, skisser och diskussioner, och en söndag i fält.  Vi hoppas att du också vill lära dig mer?

Ronnie Lindqvist håller i trådarna och vill själv lära sig mer.

 

Vi träffas två kvällar i januari för teori, och sedan prövar vi våra kunskaper gemensamt på den efterföljande söndagen.

Plats: Föreningarnas Hus, Slottsgatan 13 A, Örebro

Tid: måndagen den 16 januari och onsdagen den 18 januari, klockan 18:00 - 21:00

Utomhus: Söndag 22 september, tanken är att åka till Stockholms ström där det finns massor av trutar att titta på. (Kostnad för resan tillkommer, cirka 250-300 kronor)

 

Anmälningsavgift 200 kronor. Anmälan sker via mejl till: kent.halttunen@tele2.se, alt sms 070-2161130

 

Obs. det finns fortfarande ett antal platser kvar