Nyheter

2017-01-31

Ekoskådningstävlingen är igång - nio har hittills anmält sig till tävlingen

Nu är ekoskådningstävlingen igång igen. Nio personer hittills anmält sig till tävlingen och de har valt att skåda på ett miljövänligt sätt, till exempel som här när man cyklar och skådar. Det finns plats för många fler i tävlingen, det är bara att haka på när det passar.

Ekoskådningstävlingen går i på sin femte säsong.

Nio personer har hittills anmälts sig och skickat in resultat till tävlingen.

Men det finns plats för många fler. Det är bara att haka på när det passar.

- Jag fick en riktig kick när vi cyklade på Artracet den 7 januari, så i år blir det cykel och fågelskådning, berättar Albin Mauritzon.

 

Intresset för att cykla och skåda fick en bra start redan i början av januari. När Artracet arrangerades den 7 januari var det hela fem lag (totalt 16 personer), som valde att tävla i ekoskådningsklassen. 

Nu har också den ekoskådningstävling som Närkes Ornitologiska Förening, NOF, arrangerar för femte året i rad kommit igång. Nio personer har hittills gått in på det tävlingsformulär som finns på nätet och lagts in sina observationer.

 

Ekoskådningstävlingens regler är enkla: det gäller att skåda på ett miljömässigt bra sätt. Promenera, cykla eller åk kollektivt, eller kombinera de olika färdsätten. Att ta sig fram med bil är inte tillåtet i tävlingen.

 

Albin Mauritzon har tagit ledningen i tävlingen när första tävlingsmånaden är avverkad. Han har noterat 56 arter på sin ekoskådningslista.

- Kul, och jag fick en bra upplevelse under Artracet, berättar Albin.

Tvåa ligger Per Wedholm på 53 arter, han var också med och cyklade på Artracet 7 januari.

Trea ligger Thord Eriksson på 51 arter och fyra ligger Bengt Jalsborn på 50 arter. Bengt tog ett sabbatsår förra året efter att ha vunnit tävlingen 2015.

- Nu vill jag hålla igång lite. Därför passar cykelåkning och fågelskådning bra ihop. Dessutom är det lite av en sporre att vara med i tävlingen, säger Bengt.

 

Ekoskådningstävligen är öppen för alla. Det är bara att hoppa med i tävlingen när det passar. Håll ordning på dina ekokryss och lägg in resultatet i det enkla formuläret.

 

Här är ställningen den 31 januari:

1. Albin Mauritzon 56 arter

2. Per Wedholm 53

3. Thord Eriksson 51

4. Bengt Jalsborn 50

5. Staffan Gustafsson 49

6. Kjell Johansson 43

7. Britt-Louise Korslid 31

8. Gun Isacson 30

9. Kent Halttunen 21