Nyheter

2017-08-23

Exkursion i nybanad terräng för tjejerna på Myrömaderna

Ami/Åsas tjejgrupp spanar vid norra änden av Sjöängen.

Tisdagskvällens exkursion till Myrö var höstens första träff för tjejerna. Det var en alldeles jättefin kväll, nästan vindstilla och en molnfront från väster. Tretton alerta tjejer ville vara med, några kom per cykel annars kom de flesta per bil. Det fanns säkert ett uppdämt behov av att skåda fågel för alla ville se Fåglar.

 

Det var en ny lokal för de flesta så åt vilket håll skulle exkursionen börja? Var fanns fåglarna?

Det uppstod problem redan med att hitta rätt parkering. Inget var sig likt från bilden som finns tillgänglig på kommunens sida för naturreservat. Men som gamla orienterare så blev det rätt till slut. Efter ett visst irrande efter småvägarna i området. Några fick en mycket lång cykeltur!

 

Men var fanns vattnet för att skåda vadare? Inget hav inom synhåll! Ingen sjö! Ingen pöl! Jo mellan de stora ekarna skymtade några ynkas små pölar så gruppen drog in i hagen. Det kändes skönt för alla när första vadaren ropades ut – Grönbena! Snabbt rapporterades även gluttsnäppa och sju gräsänder. En svan flög över ängarna. Den letade säkert efter vatten den också. En rovis, som artades till ormvråk jagade över ängarna. Annars var det mest kråkor och kajor som lät över nejden.

Det blev som Ronnie L brukar säga – ren grundskådning!

 

Det finns fina rastplatser med nya bord och bänkar efter promenadstråket som inbjöd till att rasta. Som tur är förstår alla vikten av stor matsäck vid fågelexkursioner. Det dukades upp med, sallader, äggamackor och gott att dricka till, kaffe, cider och kanelbullar och mycket annat.

 

Kvällen avslutades med fortsatt promenad för flertalet av deltagarna, några avslutade exkursionen efter den trevliga rasten.

 

Tack till Ami/Åsa för en fin kväll!

 

/Marianne

Samvaro vid matsäcken. Nog så viktigt!