Nyheter

2017-03-07

Flera spännande fågelexkursioner för ungdomar i vår

Oscar Axelsson är ledare för ungdomsgruppen inom Närkes Ornitologiska Förening, och i vår blir det fyra spännande exkursioner.

Närkes Ornitologiska Förening erbjuder alla fågelintresserade ungdomar flera spännande exkursioner i vår.

Det blir ugglelyssning, en skogstur för att hitta orre och tjäder, en kryssartävling i form av Fågeltornskampen och en tur får att lyssna på alla nattsångare.

- Alla är välkomna att delta, det krävs inga förkunskaper, säger Oscar Axelsson som ansvarar för ungdomsgruppen.

 

Nu återuppstår den ungdomsgrupp som Närkes Ornitologiska Förening haft tidigare år. Oscar Axelsson har tagit på sig ansvaret att leda gruppen som är öppen för alla fågelintresserade ungdomar.

 

I vår har Oscar planerat in flera spännande exkursioner:

Lördag 18 mars Ugglespaning (kvällsexkursion)

Lördag 8 april Skogsfåglar (morgonexkursion)

Lördag 6 maj Fågeltornskampen (kl 5-13)

Lördag 3 juni Nattfågellyssning (kvällsexkursion)

 

- Alla som är fågelintresserade är hjärtligt välkomna att delta. Man behöver inga förkunskaper och tanken är att vi ska ha kul och lära oss mer om fåglarna och deras läten, säger Oscar Axelsson.

 

De ungdomar som är intresserade att delta i ungdomsgruppen och/eller vill delta på en eller flera exkursioner får gärna höra av sig till Oscar Axelsson 073-0920070 oscar-axelsson@hotmail.com 

Då blir det lättare att planera transporter med mera. Plats för samling och exakt tid kommer att meddelas senare här på hemsidan. Håll utkik under aktiviteter. Välkomna!