Nyheter

2017-06-25

Höstens program 2017 med exkursioner, resor och inomhusmöten

Tysslingen runt med Ami/Åsas tjejgrupp.
Det bär emot att skriva hösten när vi precis passerat sommarsolståndet och midsommar. Det är bara känslan av att det har vänt som inte känns alldeles bra! NOF:s program är som vanligt mycket gediget och välarbetat, som alltid! Allt beröm till dem som arbetar med att aktiviteterna blir genomförbara! Det ett mycket skiftande program så hoppas att något passar för dig! 


Programmet börjar redan den 3 augusti med en nyhet! Vi ska få se fåglar i ett åkerlandskap. Det blir ett besök och en vandring på Hidinge gårds marker i Västernärke. Mycket spännande med en uppföljning av inomhusmötet från april!

Augusti fortsätter med ytterligare tre aktiviteter: Vandring i Erik Rosenbergs fotspår i Kvismaren, Vadarspaning på Myrömaderna med tjejerna och Vadarspaning i Oset.


I september är det planerat för åtta aktiviteter. Tjejerna börjar den 2 september med Giro de Tysslingen, en cykeltur till södra tornet vid Tysslingen. Räva-Hänget + Kulturarvsdagarna, Falsterboresan, inomhusmöte med Lennart Waara, som berättar om Hälleskogsbrännan och fågellivet efter den stora branden, tranexkursioner. Månanden avslutas med en nyhet, Fågelsträck över Ässön som kan bli mycket spännande med sträckande fågel.

Skagershultamossen i skymningen inleder oktobers aktiviteter. Yxnäset, Ölandsresan, inomhusmöte med Torbjörn Arvidson, som visar bilder från senaste Spanienresan. För tjejerna blir det soppa och quiz och sen planeras för Hönöresan.

November inleds med ett besök i Stefan Gustafssons ateljé för Tjejgruppen. Ingemar Lind är månadens föredragshållare och hans föredrag heter Mitt liv som naturfilmare.

I Erik Rosenbergs stuga i december blir det andra adventmys med glögg för Tjejgruppen.

Nu blir julledigt för oss alla men det gäller att ladda för första programpunkten 2018 – Artracet! Men då är det ett nytt år och ett nytt program!

/Marianne
Gräsgårds hamn på Öland.