Nyheter

2017-04-03

Mycket ros för nya Fåglar i Närke

Medlemstidningen Fåglar i Närke kom hem till de flesta medlemmar i fredags. Vi som jobbat i redaktionen (Anita Ahlberg, Kent Halttunen och Marianne Johansson) har fått mycket ros för nya utseendet. En stor del av berömmet tillfaller naturligtvis Anders Nilsson som ansvarat för layouten av nya Fåglar i Närke.

I slutet av förra veckan kom tidskriften Fåglar i Närke hem till medlemmarnas brevlåda. Det var ett nytt format på tidningen och en ny layout.

Nya Fåglar i Närke har fått mycket beröm från flera olika håll. Någon tycker att det gamla formatet var bättre.

 

Vid årsskiftet lämnade Åke Lorin sitt uppdrag efter 13 år som redaktör för medlemstidningen Fåglar i Närke. Kent Halttunen tog över som redaktör och tillsammans med Marianne Johansson och Anita Ahlberg ansvarade det för nya Fåglar i Närke.

Den nya redaktionen beslutade att göra om layouten på tidningen och byta format. Detta för att göra tidningen tydligare och enklare att läsa. Anders Nilsson, som är professionell redigerare, engagerades för att göra om tidningen.

I fredags kom resultatet av detta arbete. Nya Fåglar i Närke ramlade ner i brevlådorna hemma hos medlemmarna.

 

Reaktionerna på Fåglar i Närke har varit många, här är några av dessa:

 

"I dag kom det två fågeltidskrifter med posten. Det var den gamla vanliga RR och så en riktig kioskvältare: Fåglar i Närke i ett nytt, stort format och helt ny läsvänligare layout! Läckert omslag av Staffan Ullström (där håller man stilen!) och sedan en tidning fullpackad med närkingskt fågelstoff. Det värmer gott i ett gammalt NOF-hjärta att se Närkevännerna möta TV-uppmärksamheten med en ny, fräsch medlemstidning! Ett stort Grattis till redaktionen, styrelsen och hela NOF! 

Staffan Åkeby, Skåne

 

Kul med ett nytt utseende, snyggt jobbat redaktionen.

Annika Lorin 

 

Den nya tidningen vart ju kanon,bra jobbat!  

Kjell Bister 

 

Jättefin, läste den för första till sista sidan på eftermiddagen, bra jobbat!

Bitte Korslid 

 

Jäklar va bra tidningen blev! Måste säga att alla inblandade har gjort ett kanonjobb. Marianne Johanssons porträtt av Åke Lorin var jättebra skrivet!

Arne Lundh, Frövi

 

Grattis redaktionen till nya versionen av Fåglar i Närke. Det känns bra att kunna konstatera att den blev bra. Tidningen behövde en förnyelse. Skönt att ni har levererat  en omväxlande och intressant artikelblandning i  det nya formatet  med bättre möjlighet för bildexponering. Ni har lagt ribban högt. Jag önskar er lycka till med att hålla den nivå lagt.

Åke Lorin, redaktör  för Fåglar i Närke under 13 år 

 

Jag gillade det gamla mindre formatet.

Bengt Andersson, Kumla 

 

Vilken fantastiskt fin tidning ni på FiN-redaktionen gjort! Grattis. 

Ronnie Lindqvist 

 

Jag blev glatt överraskad över nya Fåglar i Närke. Nu har tidningen tagit ett steg till, från att vara en medlemstidning till tidning som gillar att visa upp sig.

Lars Fransson, Vintrosa