Nyheter

2017-05-13

NOF med och festivalar på Askersund outdoor

Nils-Erik Ström från Närkes Ornitologiska Förening finns vid Askersund Outdoor under helgen. Foto: Ulf Jorner

Under helgen deltar Närkes Ornitologiska Förening, NOF, med på Askersund Outdoor.
Det är en stor festival med massor av aktiviteter för alla som gillar att vara ute.
NOF erbjuder fågelvandringar i Askersunds hamn och en exkursion till Prinskullen på söndag morgon, fågelvandringar i Askersunds hamn och en exkursion till Prinskullen på söndag morgon.

Askersund Oudoor är ett nytt evenemang där massor av utställare finns på plats och där företag och föreningar erbjuder en stor mängd aktiviteter.
Programmet under helgen  innehåller uteaktiviteter på bredden, till exempel paddling, båtliv, jakt, fiske, vandring, långfärdsturer, camping och närliggande rekreationsområden.

Festivalens ”lekplats” är det vackra och storslagna naturområdet kring norra Vättern där också många prova på-aktiviteter kommer att genomföras.

Närkes Ornitologiska Förening finns på plats i en monter tillsammans med Naturskyddsföreningen. NOF erbjuder också fågelguidningar i hamnområdet och en exkursion till naturreservatet Prinskullen.

Eventets mittpunkt är staden Askersund med mässa både ute och inne parallellt med workshops, föreläsningar, guidade turer, nyheter, tävlingar, underhållning och upplevelser.

Närkes Ornitologiska Förening delar monter med Naturskyddsföreningen vid Askersund Outdoor.