Nyheter

2017-05-24

Please to meet you... rosenfinken hälsar alla välkomna till Oset

Onsdagsvandringen i kvällningen var mycket lyckad! Tjugoen intresserade personer mötte upp vid Cementrännan. En stor överraskning bjöd Lars på – vandringen skulle gå åt ”fel håll” alltså mot Reningsverkets baksida efter bäcken mot Näsbyängen och tornet där. Det var första gången någonsin det hände!


Näktergalarna har verkligen kommit på bred front sista dagarna så de överröstade de andra fåglarna som verkligen försökte sjunga de också. Rosenfinken tog några försiktiga toner vid bäckens början men den skulle komma igång mer senare på vandringen. Kärrsångaren tog också några strofer men det var för tidigt på kvällen för att den skulle komma igång.

Uppe på tornet trängdes alla deltagarna för att kunna se över vattenspegeln. Det mest spännande var måsarna som anföll en av svanarna som hade fullt sjå att freda sig. Men det slutade lyckligt, svanen simmade ifrån attacken.


Vid Gubbhyllan tackade Lars för sig med både en trastsångare och en rosenfink som spelade och Gunnar Bergeå tog över guidningen som gick vidare mot Rosenbergsstugan där fikat hägrade. Svarthakedoppingar, snatteränder och enkelbeckasiner med flera visade upp sig på Ormestaängarna.


Kvällen var ljum när solen gick ner över Eriks stuga och alla var mycket nöjda med vandringen.

 

De flesta sångarna har nu anlänt och de första av vadarna har redan börjat tänka på att återvända till sina hemtrakter.


Nästa Osetvandring, den sista för detta år, blir söndag den 28 klockan 07.00.

Observera klockslaget 07.00. OBS feltryck i Fåglar i Närke!


/Marianne