Nyheter

2017-03-27

Premiär för nya Fåglar i Närke

Nu presenterar vi en ny tidning. En helt omarbetat tidning får du i din hand från och med detta nummer, 1-2017. Vi på redaktionen presenterar den med stor glädje och stolthet den nya Fåglar i Närke. 

Nytt format, nya färger, fantastiska foton och bilder och ny struktur på pappret! Mycket mera innehåll och tydligare struktur. Några saker är sig likt även i fortsättningen som till exempel Staffan Ullströms mycket vackra akvareller på framsidan. 
Första numret kanske inte är alldeles perfekt men vi strävar mot det. Så nu får detta nummer sätta sig så kan vi arbeta vidare med finliret och detaljerna till nästa nummer.

Du får mycket att läsa, bland annat om: Nyordning med matningen vid Svansjön Tysslingen, Bättre ordning vid Kvismaren lovas, stort porträtt av Åke Lorin, Atlasinventeringen blir Närkes Fågelvärld och om grabbarna som har inventerat gräsänder i 51 år. De nya styrelseledamöterna presenterar sig: Gunnar, Bengt och Kjell. För OBSat i Närke har Ove Pettersson gjort ett jättejobb. Artikeln är fylligare med namn på de som sett fåglarna. Och till sist krönikan av Ingvar Lidén som undrar vem som egentligen har störst hjärna. Och mycket mera finns att läsa i detta nya nummer av FiN.

Du får bläddra igenom tidningen och upptäcka dina nya favoriter. Kom gärna med synpunkter: vad är bra, vad kan förbättras och vad kan vi hoppa över i tidningen. Här av dig till oss i redaktionen.

Vi som jobbar i redaktionen för Fåglar i Närke är: Kent Halttunen, Marianne Johansson och Anita Ahlberg. Och Anders Nilsson, som jobbar med layouten.

Nu kommer nya Fåglar i Närke i en brevlåda nära dig!
 
Väl mött med nya Fåglar i Närke
Marianne