Nyheter

2017-02-24

Skådarpub med trevlig samvaro och lite frågesport

På skådarpuben under torsdagskvällen var det trevlig samvaro och så fick pubbesökarna gnugga lite fågelkunskaper. Foto: Kent Halttunen

Under torsdagskvällen genomförde Närkes Ornitologiska Förening en skådarpub.

På Harrys vid Hamnplan samlades 16 personer för lite trevlig sociala samvaro och för att nöta en del fågelkunskap.

- Det här var trevligt, det gör vi om, sa Lars Johansson som tog initiativet till skådarpuben.

 

På många andra platser i landet arrangeras uppskattade skådarpubaftnar. Det fick styrelsen för Närkes Ornitologiska Förening att också tänka i samma banor. En kväll där skådare kan träffas under lite otvungna former.
Lars Johansson fick uppdraget och har träffade en uppgörelse med restaurangen Harrys vid Hamnplan i Örebro. Och under torsdagskvällen var det dags. Redan vid 18-tiden droppade de första skådarna in. Restaurangen erbjöd ett rabatterat pris för en hamburgare och en öl. Det fanns naturligtvis även alkoholfria alternativ.
Lars Johansson har laddat upp med en klurig ordlek om fåglar som fungerade som uppvärmning. Sedan tog Kent Halttunen vid och skådarpubbesökarna fick möjlighet att testa sina fågelkunskaper. Det blev både bildgåtor och chans att testa sina kunskaper på fågelljud.

- Bra initiativ, det kommer jag gärna fler gånger på, sa Gunilla Persson som var en av besökarna på skådarpuben.

- Kul, och roligt att så många kom, menade Lars Johansson som lovade att återkomma med en ny skådarpub under mars månad.