Nyheter

2018-03-29

Johan Åhlén lämnar Närke och flyttar till Helsingborg

Ulf Jorner, ordförande i NOF, tackar Johan Åhlén för hans tid som sammankallande för Regionala Rapportkommittén, RRK i Närke. Johan, som flyttar till Helsingborg i sommar, får ett presentkort på Naturbokhandeln.

Johan Åhlén, RRKs ordförande i Närke, flyttar till Skåne i sommar.

- På ett sätt blir det skönt att flytta närmare jobbet i Helsingborg, men lite svårt att lämna Närke där jag bott i hela livet, säger Johan.
Den 1 juni bär flyttlasset av, och naturligtvis har Johan hittat en bostad bara några hundra meter från härlig havsskådning i Helsingborg.

 

Johan Åhlén har varit fågelskådare så länge han minns. Hans pappa Ola släpade ut honom i skog och mark innan han kunde gå.
- Min första krysslista är från 1982, då var jag nio år, berättar Johan.
- Redan på den tiden brukade pappa och jag cykla ut till Kvismaren, bara det var ett äventyr.
Sedan dess har han varit en hängiven fågelskådare med flera uppdrag i Närke. För 20 år sedan kom han med i RRK, Regionala Rapportkommittén i Närke, och under de senaste åren har han varit sammankallande i RRK.
Men nu ska Johan och familjen flytta till Helsingborg.
- Jag jobbar med att utbilda personal som jobbar med frukt och grönt inom Coop och Citygross. Vårt huvudkontor ligger i Helsingborg och det är meningen att utbildningen kommer förläggas där och i Stockholm, berättar Johan.
- För mig blir det nära till jobbet och en mycket bättre social situation med mindre flängande längs vägarna.


Eftersom fågelskådning är en så viktig del av Johans liv har han letat efter en bostad med bra skådarmöjligheter. Den här gången hamnar han och familjen nära havet med möjlighet att skåda sjö- och havsfåglar.
Alla vi som känner Johan Åhlén vet att Närke mister en duktig skådare, samtidigt som Skåne får ytterligare en.
- Mig blir ni inte av med helt och hållet, jag har ju släkt och vänner kvar i Närke, hälsar Johan.

Uppdraget som sammankallande i RRK i Närke övergår nu till Magnus Friberg. 

 

Ps. Den här artikeln och mycket, mycket annat kan du läsa i färska numret av Fåglar i Närke, tidningen för medlemmarna  i Närkes Ornitologiska Förening.